Vb 2022

2022.11.20. 09:54

Első vb-meccsét vívja vasárnap 17 órától Katar - különleges fotóval hangolt a válogatott

Herczeg István

Egységben az erő, hirdeti a katari válogatott a különleges imázsképen

Forrás: Qatar Football Association/Facebook

Négy és fél évet követően végre újra világbajnokságot rendeznek. A 2022-es esztendőben Katar rendezi a kontinenstornát, és a helyi időjárási viszonyok miatt nem nyáron, hanem télen kezdődik, így „csak” 30-35 fok lesz a mérkőzés közben. Az első találkozót a házigazda Katar vívja Ecuador ellen. A katari válogatott még sosem szerepelt világbajnokságon, így ez lesz az első találkozója. Az ország legnagyobb sikerét 2019-ben aratta, mikor meglepetésre elhódította az Ázsia-kupát. A válogatott keretét csak Katarban futballozó játékosok alkotják, ami behatárolja a játékosok képességét is. 

Ezzel szemben Ecuador már régi motoros. A dél-amerikai országok közül Ecuador jutott ki a legfiatalabb kerettel a világbajnokságra, a futballisták átlagos életkora alig haladta meg a 25 évet. Az ecuadori válogatottban nincsenek világ­sztárok, ám Piero Hincapié, Pervis Estupinán és Moisés Caicedo becsült piaci értéke is eléri legalább a húszmillió eurót. A legnagyobb nemzetközi karriert az utóbbi futhatja be, a Brighton & Hove Albion középpályásának játékát érdemes lesz figyelni. 

− Katar házigazdaként sem hiszem, hogy mérvadó lenne, Ecuador szintén, egyedül Szenegálnak vannak kiemelkedő futballistái – jegyezte meg Szalma József, a magyar válogatott és a Tatabánya korábbi klasszis védője, aki Hollandiát várja az A jelű négyes győztesének. A nyitómeccs vasárnap 17 órakor veszi kezdetét, a dömping viszont hétfőtől és keddtől veszi kezdetét, ekkor már három és négy találkozót közvetítenek az M4 Sporton.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!