Labdarúgó-világbajnokság

2022.11.27. 13:23

A semmiből szerzett három pontot Costa Rica

A szinte semmit sem mutató Costa Rica legyőzte Japánt, így életben tartotta továbbjutási esélyeit.

Kun Attila

Keysher Fuller megszerzi Costa Rica győztes gólját

Forrás: MTI/AP

Fotó: Haszan Ammar

E-csoport, 2. forduló

Japán–Costa Rica 0-1 (0-0)

Al-Rajján, Ahmad bin Ali Stadion, 41479 néző, vezette: Oliver (Burt, Bennett - angolok).

Japán: Gonda – Jamane (Mitoma, 62.), Itakura, Josida, Nagatomo (Ito H., 46.) – Endo, Morita – Doan (Ito D., 67.), Kamada, Szoma (Minamino, 82.) – Ueda (Aszano, 46.). Szövetségi kapitány: Morijaszu Hadzsime.

Costa Rica: Navas – Waston, Duarte, Calvo, Oviedo – Fuller, Borges (Salas, 89.), Tejeda, Torres (Aguileira, 65.) – Campbell (Chacón 90+5.), Contreras (Bennette, 65.). Szövetségi kapitány: Luis Fernando Suárez. 

Gólszerző: Fuller (81.).

A két csapat ellenkező előjelekkel készülhetett a mérkőzésre: míg az első fordulóban Japán nagy meglepetésre 2-1-re legyőzte Németországot, addig Costa Rica katasztrofális, 7-0-s vereséget szenvedett Spanyolország ellen. Az első félidőre sok szót kár vesztegetni: alacsony színvonalú játék folyt a pályán, komoly helyzetet és kaput eltaláló lövést sem jegyezhettünk fel, és ugyan a közép-amerikaiak birtokolták többet a labdát, semmiféle veszélyt nem jelentettek az ellenfél kapujára. A második félidő már jobban indult: Japán azonnal támadólag lépett fel, Navasnak akadt dolga bőven a Costa Rica-i kapuban. Továbbra is a japánok játszottak fölényben, próbálkoztak is becsülettel, de nem tudtak a kapuba találni. Costa Rica viszont a 81. percben kihasználta első valamirevaló lehetőségét: Fuller 16 méterről tekert a japán kapu jobb oldalába a németek ellen kiválóan védő Gonda kapus közreműködésével. A ráadással együtt hátralévő negyed órában Japán már nem tudott egyenlíteni, így Costa Rica a spanyolok elleni hatalmas pofon után felállt a padlóról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!