Labdarúgó-világbajnokság

2022.11.22. 18:30

A belga aranygeneráció utolsó nagy dobása lehet

Szerdán is egész nap a világbajnokságé a főszerep, hiszen négy találkozót is rendeznek.

H.I.

Szerdán este 20 órakor pályára lép Belgium válogatottja is Kanada ellen. A 11 órási nyitómeccs után az F-csoport második mérkőzését is lejátsszák. Belgium válogatottjának ez az utolsó lehetősége arra, hogy a nagy aranygeneráció érmet szerezzen világversenyen, ugyanis a legtöbb kulcsember már 30 feletti, elég csak Eden Hazard, Kevin de Bruyne nevére gondolni, de a két korszakos belső védő, Toby Alderweireld és Jan Verthongen együtt 68 évesek.

Ráadásul úgy tűnik, hogy a kezdő centert, Romelu Lukakut is kényszerűek nélkülözni a csoportkörben, így már nem is tűnik annyira könnyűnek a Kanada elleni találkozó. Az Észak-amerikaiak nem mondhatóak futballnemzetnek, az országban inkább a jégkorong a nemzeti sport, legnagyobb klasszisuk  a Bayern München futballistája, Alphonso Davies, ám ő combsérüléssel bajlódik, így nem biztos, hogy kezd a belgák ellen. A fogadóirodáknál másfélszeres szorzót fizet a belga-siker, ami azért sejteti, hogy nem tűnik könnyű mérkőzésnek ez.

F-csoport, 1. forduló
20 óra: Belgium-Kanada

Minden, ami világbajnokság: kattints és kövesd a híreket!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!