fitness otthon

2017.11.24. 16:52

Tudta, hogy a takarítás is fogyaszt?

Nem kell mindig az edzőterembe rohannia.

Ki ne álmodozna arról, hogy attól, hogy a kanapén ülve a kedvenc sorozatát nézi, leolvadnak róla a felesleges kilók? Ugyan nem a kedvenc szappanoperánk követésétől, de hasonlóan furcsa dolgoktól is fogyhatunk – írja a Mindmegette.

TAKARÍTÁS

Ki gondolta volna, hogy egy óra takarítással 100 kalóriát égetünk el? Ha csak belegondolunk, a folytonos rohangálás, a fürdőszoba súrolás, a porszívózás bizony felér egy komoly kardio edzéssel.

IZZADÁS

Csakúgy, mint egy forró fürdő, az infraszaunák és folpackban sportolás is jócskán megemelik a testünk hőmérsékletét. Külföldön, főleg Amerikában egyre jobban elterjednek azok a fürdők, ahol speciális szaunákkal várják az oda látogatókat és azt állítják, egy 55 perces szaunázással annyit kalóriát égetnek, mint egy óra gyors futással.

ZÖLD TEA

Ha fogyásról van szó és valami jól hangzik, akkor az valószínűleg túl szép, hogy igaz legyen, ám kutatások kimutatták, hogy ha naponta nyolc pohárral fogyasztunk zöld teát, jelentősen csökken a testzsírszázalékunk. Mivel a zöld tea tele van antioxidánsokkal, ez további segítője a diétánk beindításának, szóval vízforralókat beizzítani, tessék teázni!

ZIZEGÉS

Kétféle ember létezik: aki folyton izeg-mozog, birizgál valamit, és az, akit ez idegesít. Azok a dolgozók, akik képtelenek nyugton maradni, folyton rázzák a lábukat, dobolnak az asztalon, ide-oda mászkálnak céltalanul, kétszer több kalóriát égetnek el, mint nyugodtan dolgozó társaik.

Borítókép: Public Domain Pictures

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!