2017.08.17. 17:00
Narancslikőrös csokoládéhab
Vendégeket vár, de nincs túl sok ideje? Ezzel a finomsággal negyedóra alatt elkészül, és garantált a sikere.
Hozzávalók négy főre
Az elkészítés lépései
1. A tojásokat válasszuk szét, és a sárgájukat keverjük ki a kikapart vaníliamagok és a cukor keverékével. A fehérjékből verjünk kemény habot. Vízgőz fölött olvasszuk meg a kisebb darabokra tördelt étcsokoládét. Adjuk hozzá a cukros-vaníliás tojássárgáját, majd óvatosan forgassuk bele a masszába a fehérjékből, valamint a tejszínből vert habot, a narancslikőrt és a narancshéjat.
2. Kanalazzuk a csokoládéhabot üvegpoharakba, majd tegyük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen és az ízek összeérjenek.
A megyei lapok mellékleteként megjelenő Mindmegette családi receptmagazin cikke szerint a narancslikőrös csokoládéhab elkészítési ideje 15 perc, ami nem tartalmazza a hűtésre szánt időt.