Ország-világ

2021.08.11. 16:28

Már egyetlen telefonhívással segíthet a rászoruló gyerekeken

Az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdésre kétezer személyre szabott, minőségi tanszercsomagot szeretne összeállítani.

Iskolakezdés együtt! címmel, tizedik alkalommal hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet nehéz helyzetben lévő gyerekek beiskolázásának támogatására. Ebben az évben kétezer iskolatáskát szeretnének megtölteni.

A járvány sok családot hozott nehéz helyzetbe. Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs vezetője szerint ráadásul nagyon komoly lemaradások is felgyűltek a gyerekek körében.

A nyári időszakban a szervezet felzárkóztató táborokat is tartott, a jelenlegi gyűjtésnél pedig kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy minőségi iskolaszerek kerüljenek a táskákba, amelyeket a rászorulók kapnak.

A jó minőségű tanszerek ugyanis esélyt kínálnak arra, hogy a gyerekek büszkén és örömmel ülhessenek be az iskolapadba.

Wolf Kati idén már tizedik alkalommal vállalta a kampány arcának szerepét
Fotó: Fekete Dániel / MÖS

Wolf Kati énekesnő, a segélyszervezet önkéntese elmondta, hogy idén már tizedik alkalommal vállalta a kampány arcának szerepét. Felidézte, hogy a korábbi években ezer iskolatáska megtöltése volt a cél, a koronavírusra való tekintettel viszont tavaly már kétezer iskolatáskát töltött meg tanszerrel a segélyszervezet. Tíz év alatt összesen tízezer gyermeken segítettek az adományok.

Készült továbbá idén egy kisfilm is, amely a rászorulók iskolakezdési nehézségeire és támogatásuk fontosságára hívja fel a figyelmet.

A segélyszervezet további felvételein Lékai-Kiss Ramóna műsorvezető, a segélyszervet önkéntese népszerűsíti az online adományozást.

Hogyan lehet csatlakozni?

A 1353-as adományvonal tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. Így 40 hívással úgymond megtölthető egy teljes iskolatáska, amelynek tartalmát összesen 10 ezer forint értékben határozták meg. Az adományokat továbbá el lehet juttatni a szervezet honlapján és a nagyobb postáknál kihelyezett gyűjtőperselyeken keresztül. Ezenkívül lehetőség van átutalásra, a felajánlott összeget a 11705008-20464565 számlaszámra, a közlemény rovatban az Iskolakezdés együtt! mottót feltüntetve várják a szervezők.

A tanszercsomagban részesülő gyerekek a segélyszervezet országos intézményhálózatának látóköréből lettek kiválasztva.

A szervezet a célként kitűzött kétezer iskolakezdési csomaghoz szükséges összegen felül beérkező pénzadományból a Kapaszkodó programban részt vevő, több ezer diák felzárkózását támogatja egész évben.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik