elvesztették a mamájukat

2020.04.19. 07:19

Elárvult grizzlybocsokat mentettek meg Észak-Amerikában

Valószínáleg állatkertbe fognak kerülni, mert miután megszokták az ember közelségét, már nem lehet őket visszaengedni természetes élőhelyükre.

Három elvárult grizzlybocsot sikerült megmentenie egy tanyán élő családnak az Egyesült Államok északi részén lévő Montanában.

A három testvér anyja rátámadt egy túrázóra a Glacier Nemzeti Parkban. A természetjáró rálőtt a grizzlyre, akit napokkal később találtak meg és sérülései miatt kénytelenek voltak elaltatni

- közölte a helyi vadvédelmi hatóság.

Az anyamedve minden bizonnyal azért támadt a férfire, mert bocsait védte. A három elárvult kölyköt napokkal később találta meg egy család, amelynek a hegyvidéki területen tanyája van. A bocsokat egy lasszó segítségével befogták, és átadták őket a vadvédelmi hatóságnak.

Az elárvult grizzlybocsok túlélési esélye a vadonban csekély lenne.

Cumisüvegből táplálják őket és minden bizonnyal állatkertbe fognak kerülni, mert miután megszokták az ember közelségét, nem lehet már őket visszaengedni természetes élőhelyükre.

A montanai hatóságok felhívták a figyelmet arra, hogy a téli álmukból mostanában felébredő és táplálék után kutató medvék keresztezhetik az emberek útját, akiknek érdemes medveriasztót maguknál tartaniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!