kreatív kampány

2018.02.16. 13:29

Oscar-gyanús filmből vett ötlettel tiltakoztak a londoni tűzvész áldozatai

A szervezők három mobil óriásplakátot vittek végig a városon, így akarták nagyobb aktivitásra ösztönözni a rendőrséget.

Az Oscar-jelölt Három óriásplakát Ebbing határában című filmből vett ötlettel akarják nagyobb aktivitásra ösztönözni a rendőrséget a londoni Grenfell toronyházban keletkezett tűz áldozatai.

A szervezők csütörtökön három mobil óriásplakátot vittek végig a brit fővároson az Igazságot Grenfellnek elnevezésű kampányban. A csoport a tavaly júniusban a Grenfell toronyházban pusztító tüzet követően szerveződött. A katasztrófának 71 halálos áldozata volt.

Az óriásplakátokon a következő felirat szerepel: „71 halott. És még senkit nem tartóztattak le? Hogy van ez?”

Martin McDonagh Három óriásplakát Ebbing határában című filmjében egy anya (Frances McDormand) óriásplakátokon kéri számon a rendőrségen, hogy miért nem jutottak semmire lánya meggyilkolásának ügyében.

Jelenet a filmből
20TH CENTURY FOX / ARCHIVES DU 7EME ART / PHOTO12/AFP

Az Igazságot Grenfellnek csoport közölte: azt remélik, hogy plakátjaik ébren tartják „a tragédiával kapcsolatban a nemzet lelkiismeretét”. A rendőrség korábban közölte, hogy az emberölés miatti vádemelést fontolgat, de még senkit sem vádolt meg.

Borítókép: Jeff Moore /Justice4Grenfell

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!