elrettentésül

2018.01.09. 08:00

Elrabolt egy gyereket, huszonegy évet kapott

A négyéves albínó gyereket tavaly novemberben rabolta el Jafali Ligomba, miközben a fiú anyja egy temetésen vett részt. A gyereket jelenleg is keresik.

Huszonegy év börtönbüntetésre ítélt a bíróság a dél-malawi Zomba városában hétfőn egy embert, aki a vád szerint tavaly novemberben elrabolt egy albínó gyereket – jelentette egy helyi civil társadalmi szervezet.

Az ügyben döntést hozó bíró kijelentette: reméli, hogy az ítélet elrettentő hatással lesz másokra.

Malawiban 2014 óta 25 esetét jegyezték fel az albínók ellen elkövetett gyilkosságoknak. Ezenkívül több olyan esetet tártak fel, amelyekben albínók testrészeivel kereskedtek vagy albínók sírjait fosztották ki.

A világ egyik legszegényebb országában ugyanis sokan mágikus erőt tulajdonítanak az albínók testrészeinek, amelyek a különböző „boszorkányrítusoknál” használatosak.

Malawi vidéki térségeiben széles körben elterjedt a boszorkánysággal kapcsolatos megannyi babona és az ahhoz köthető számos hiedelem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!