Kiberbiztonsági tippek

2023.07.14. 12:05

Nyáron sem pihennek az internetes csalók – így védekezhetünk ellenük

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága online tájékoztató sorozattal hívja fel a figyelmet a biztonságtudatos magatartásra.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A nyári időszakban is számos veszélynek vannak kitéve az informatikai és telekommunikációs eszközeink, alkalmazásaink, ezért fontos, hogy a megfelelő védelmi elemekkel ellátva működtessük azokat – közölte a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH), amely július 14-e és augusztus 15-e között négy témakörben indít online tájékoztató sorozatot, amelyben a biztonságtudatos magatartásra hívja fel a figyelmet.

Mint kiemelték, egy sor olyan kockázatot rejthet magában a nyári vakáció, amelyekre nem feltétlenül gondol az ember. Az SZTFH által összeállított négyrészes sorozat számos hatékony módszert kínál az internetes csalók elleni védekezésben többek között, a nyaralással, a fesztiváljegyek, a csomagküldemények vonatkozásában.

A nyár közepén véget érő kampány utolsó fejezete pedig már az iskolakezdéssel jelentkező kiberbiztonsági kérdésekre ad választ. A tájékoztatók a hatóság weboldalán és SZTFH kiber LinkedIn felületén is elérhetőek lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!