Képtelen irodalom

2019.04.01. 19:15

Ha Rómeónak és Júliának okostelefonja lett volna, akkor…

Csacskaság, nyilván. De mégis, mennyire másként végződhettek volna a híres történetek, ha chatelhettek volna a szereplők.

Fotó: Shutterstock

Ha a modern technológiák száz vagy akár ezer évvel korábban is elérhetők lettek volna, megváltoztatnák a legizgalmasabb történetek végkifejletét? Miként alakították volna a népszerű karakterek sorsát?

A Viber – napjaink egyik legnépszerűbb csevegő alkalmazása – rakta össze az alábbi történeteket okostelefon-tulajdonosokkal:

1. Rómeó és Júlia, 1597

A Veronában játszódó dráma szövevényes végkimenetelét szinte mindenki ismeri. Bár a levelezés működött akkoriban is, egy titkos terv kieszelésénél igazán jól jött volna a gyors reakció és a végponttól végpontig tartó titkosítással védett titkos chat.

Képzeljük el, hogy Júlia egy magától megsemmisülő üzenetet küld szerelmének: „Ó, Rómeó! Lőrinc baráttal rájöttünk, hogyan tudnánk megszökni!

Mérget fogok bevenni, hogy azt higgyék, meghaltam, de ne aggódj, mert felébredek, amint elmúlik a hatása! Találkozzunk a Capulet kriptánál, hogy megszervezzük a részleteket! Mit szólsz hozzá? Alig várom, hogy találkozzunk!”

A fiatal szerelmesek végrehajtották volna titkos tervüket, és megszökhettek volna viaskodó családjaik elől.

2. Robinson Crusoe, 1719

Crusoe életét örökre megváltoztatta, amikor Dél-Amerikában, az Orinoco folyó partjától 40 mérföldre egy vihar miatt hajótörést szenvedett. Eljutott a Reménytelenség Szigetére, ahol saját magának faragott eszközökkel élte túl a vadont. Micsoda öröm lett volna számára, ha a lakatlan szigeten kapcsolatba léphet kedvenc csapatának, mondjuk az FC Barcelona chatbotjával!

Mivel Crusoe egyedül volt, nem tudott másokkal beszélgetni, így minden bizonnyal örült volna, ha értesül a legfrissebb Barca hírekről, versenyezhet barátaival havi nyereményekért, és virtuálisan bebarangolhatja a Camp Nou-t. A technológia segítségével biztosan egy percig sem unatkozott volna!

3. Giacomo Casanova (1725-1798)

A világ leghíresebb nőcsábásza hölgyek százainak adta meg a kellő figyelmet és csodálatot, éreztetve velük, hogy ők jelentik számára a világot. A börtönben és utazással töltött évei alatt azonban több ezer szerető szíve tört össze, amiért nem tudott kapcsolatba lépni bálványával.

Ha Casanova létre tudott volna hozni egy Community-t, amelynek végtelen számú tagja lehet, hölgyrajongói ezen a fórumon keresztül tudták volna követni verseit és bölcs idézeteit. Mivel világszerte nőcsábász hírében állt, más országból származó hölgyek is csatlakozhattak volna Community-jéhez, és a fordítás funkciójának köszönhetően hősük bejegyzéseit is értették volna.

4. Hófehérke, 1812

A hercegnő az erdőbe szökik az őt üldöző gonosz királynő elől, és találkozik hét törpével, akikhez beköltözik, és boldogan él velük tovább. A törpék minden reggel felmennek a hegyekbe, és mire estére hazaérnek, Hófehérke már tiszta házzal és meleg vacsorával várja őket.

Hófehérke jelentősen megkönnyíthette volna otthoni teendőit a szavazás funkcióval (Polls): A törpék egyszerű módon választhattak volna, hogy aznapra paprikás csirkét, zöldséges rizottót vagy éppen tojásos lecsót szeretnének vacsorára.

De akkor is biztosan hasznos tanácsokat kapott volna, ha megkérdezi apró barátait, hogy elfogadja-e a mérgezett almát.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!