Nincs megállás

2022.12.17. 10:32

Kisfia kíséretében futott a hegyek szerelmese, Suhajda Szilárd

Nemrég Fóton is futhattak a mozogni vágyók – adta hírül a legnépszerűbb közösségi portálon Suhajda Szilárd hegymászó.

Szász Dalma Kitti

Forrás: Facebook/Impulzus Egyesület

„Persze futni mindig lehet és mindig jó!” – fogalmazott posztjában az életigenlő sportoló. Mint írta, az új rekortán pálya átadása nem hiába töltötte el a lelkes érdeklődőket elégedettséggel. Nem sokkal később egy újabb posztban viszont már az olvasható, hogy az éj leple alatt vágott neki a Pilisnek – így könnyen kijelenthető, hogy a hegyek szerelmese egy pillanatra  sem áll meg még így, az év végéhez közeledve sem.

Történelmi siker
Suhajda Szilárd nehéz, de mégis eredménydús évet tudhat maga mögött. Ahogyan arról korábban már beszámoltunk: a hegymászó még májusban sikeresen elérte a Föld negyedik legmagasabb pontját, a Himalájában található Lhoce 8516 méteres csúcsát; a sportoló mesterséges oxigén használata nélkül, saját felszerelésével, magashegyi teherhordók alkalmazása és egyéb, külső erőforrások és táborok használata nélkül mászott, amellyel máris beírta magát a történelembe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!