24 Óra

2018.03.23. 16:05

Pontosan célozva győztek a fiatal sárisápi lövészek

A Budapesten rendezett légfegyveres Lövész-kupa országos döntőjében két aranyérmet nyertek a sárisápi fiatalok, Orgován Fanni egyéniben és csapatban is a legjobbnak bizonyult.

Petrik József

A sárisápi lövészek kitettek magukért

Forrás: Beküldött fotó

Budapesten, a BOK Sportcsarnokban rendezték a honvéd sportegyesületek számára kiírt 2017–2018-as légfegyveres Lövész-kupa országos döntőjét. A megmérettetésen középiskolás lövészek vehettek részt, nevezhettek oktatási intézmények és egyesületek is. Az elődöntőkben elért eredményeik alapján 46 csapat – 38 lány és 99 fiú versenyző – jutott tovább.

A fiú, leány és vegyes csapatok teljesítményét együtt értékelték. Megyénket a sárisápi Tavaszi Hérics Gyermekalapítvány által delegált két, egyaránt háromtagú együttes képviselte, a csapatok valamennyi tagja sárisápi fiatal volt. A lányok közül Orgován Fanni (Dobó Katalin Gimnázium, Esztergom) és Husek Krisztián (FM KASZK Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakképző Iskolája és Kollégiuma, Piliscsaba) a házi fordulóban elért eredményéért már a megnyitó előtt serleget kapott.

Leány egyéniben Orgován Fanni 189 körrel országos bajnok lett, Varga Izabella (Sárisáp és Környéke Körzeti Általános Iskola) 178 körrel az ötödik, Papp Sára (Dobó Katalin Gimnázium, Esztergom) 176 körrel a hetedik, Tutervai Brigitta (Zsigmondy Vilmos Gimnázium, Informatikai és Egészségügyi Szakközépiskola, Dorog) pedig 160 körrel a tizenkilencedik helyezést érte el. A fiúknál Molnár Gyula (TSZC Géza Fejedelem Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, Esztergom) 167 körrel a harminckettedik, Husek Krisztián 162 körrel a negyvenharmadik helyen végzett.

Csapatversenyben a Hisztéria elnevezésű lánycsapat – Orgován, Papp, Varga összeállításban – szintén országos bajnoki címet szerzett 543 körrel, így Orgován Fanni második bajnoki aranyát gyűjtötte be. A „Mici és a Mackók” vegyes csapat (Tutervai, Husek, Molnár) a tizenhatodik helyen végzett 489 körrel.

– Köszönettel tartozunk a felkészülésünk során nyújtott segítségért és támogatásért a megyei védelmi bizottság titkárának, Bakos Sándor alezredesnek, valamint a tatabányai MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 9. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda munkatársainak – emelte ki Csicsmann János felkészítő tanár, aki ilyen ragyogóan „menedzselte” a sárisápi fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!