Komárom

2017.12.21. 16:27

Egyszeri támogatást adnak a friss házasoknak

A képviselő-testület éves ülésén tizenöt napirendi pontról döntöttek a képviselők a komáromi városháza dísztermében

Nagy T.

A napirendi pontok között szerepelt a jövő évi munkaterv és a költségvetési koncepció elfogadása, valamint a szociális és gyermekvédelmi ellátásról szóló rendelet módosítása is. A módosításnak köszönhetően ismét bővült a szociális támogatások köre a városban, hiszen az újszülöttek után igényelhető százezer forintos kelengyepénz mellett jövő évtől a friss komáromi házasok is egyszeri százezer forintos támogatásban részesülnek, ha a házasságkötéstől számított három hónapon belül igénylik azt.

A városvezetés elfogadta a közművelődésről szóló önkormányzati rendelet felülvizsgálatát, a helyi építési szabályzat és szabályozási terv módosítását, valamint döntöttek a kiemelt fejlesztési területek kijelöléséről és más településrendezéssel kapcsolatos ügyekről is. Emellett jóváhagyták a képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelet módosítását, valamint az önkormányzat és intézményei jövő évi belső ellenőrzési tervét és munkatervét is.

Sárai János önkormányzati képviselő – aki egykoron alpolgármester is volt – 2017. december 31. napjával lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról, így a lemondásától számított 120 napon belül időközi választást kell tartani Komárom 2. számú választókerületében, ezért a napirendi pontok között szerepelt a helyi választási bizottság tagjainak megválasztása is, melyet az előterjesztés szerint elfogadtak a képviselők.

A képviselő-testület emellett megszavazta a komáromi értéktár bizottság elmúlt féléves beszámolóját is, valamint jóváhagyták a Komáromi Távhő Kft. és a Komáromi Városgazda Közhasznú Nonprofit Kft. 2018. évi beruházási tervét is.

A képvielő-testület ülése ünnepi karácsonyi előadással ért véget, amelyen először a Kistáltos Óvoda, majd a Tóparti Óvoda apróságai adtak műsort a jelenlévőknek. Ezt követően dr. Molnár Attila polgármester áldott karácsonyt, valamint békés, boldog, új esztendőt kívánt valamennyi komárominak.

Címkék#Komárom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!