24 Óra

2017.12.23. 07:59

Majd' egy tonna élelmiszert osztottak szét Komáromban

Az is segített, aki maga is segítségre szorul.

H. D.

Karácsony előtt az adakozókedv is nagyobb, ezt bizonyította, hogy a Magyar Vöröskereszt komáromi csoportja két nap alatt mintegy kilencszáz kilogramm tartós élelmiszert gyűjtött össze felajánlásokból. A gyűjtést a szervezet a Tesco áruházzal közösen bonyolította. A legtöbben a bevásárlókocsijukból adományoztak.

Pöltl Jánosné területi elnök elmondta, olyan adakozó is akadt, aki ugyancsak rászorult volna a segítségre, mégis a kevésből is adni tudott. A Vöröskereszt önkéntesei vegyes érzelmekkel osztották ki szerdán a hatvan csomagot. Szemükben az öröm és a szomorúság könnyei is ott voltak. Adni és másokkal jót cselekedni ugyanis valódi örömet jelentett számukra, a szomorúság pedig a nélkülözőkért szólt.

A csomagokból liszt, tészta, cukor, édesség, rizs és konzerv került azok asztalára, akik a legjobban rászorulnak. Húsz piperecsomag is gazdára talált a DM felajánlásából. A kiosztáskor az önkéntesek arra is odafigyeltek, hogy az adományt szégyen nélkül vehessék át a kedvezményezettek. Sokszor ugyanis ez is segítség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!