Labdarúgás

2023.03.06. 19:32

Semmi sem jött össze a Tatabányának

Vereségével a második helyre esett vissza a TSC.

Herczeg István

A Tatabánya (kékben) elbukta listavezető pozícióját

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

NB III., Nyugati csoport, 24. forduló

Bicskei TC–Opus Tigáz Tatabánya 1-0 (1-0)

Bicske, vezette: Szigetvári M. (Bőhm Á., Juhász L.).

Bicske: Illés – Gaszner, Bozsoki, Vékony, Dankó, Hirman, Tajti (Sipos, 69.), Marsa, Savanya, Sóron (Lakatos, 92.), Varga (Molnár A., 79.). Vezetőedző: Csordás Csaba.

Tatabánya: Lóth – Hajas (Németh, 57.), Krupánszki, Székely, Katona (Hadobás, 76.), Szegleti, Kovács I., Molnár T., Letenyei (Márton, 76.), Szegő (Szél, 64.), Árvai. Vezetőedző: Gyürki Gergely.

Gólszerző: Varga (44.).

A 21 bajnoki óta veretlen, a tavasszal eddig mindegyik mérkőzését megnyerő Tatabánya egyik legnagyobb mumusához, a Bicskéhez látogatott. A két klubnak gazdag közös múltja van, és általában a Fejér megyeiek örülhettek az egymás elleni mérkőzéseket követően. A három tavaszi meccsén hét pontot gyűjtő Bicske önbizalommal telve várta a listavezetőt. A 3. percben egy jobb oldali vendégbedobás után Bozsoki felszabadító rúgását a tatabányai védő elvétette, Sóron egyedül törhetett volna a kapura, de a göröngyös talaj megtréfálta, így oda lett a lehetőség. Még ebben a percben Savanya cselezett az alapvonalon, majd beadott, a labda Marsa elé került, 10 méteres emelése azonban elkerülte a kaput. Keményen gyűrte egymást a két együttes a mezőnyben, sokszor az amerikai futballhoz hasonlóan szinte 10-20 méterenként haladt előre a támadó csapat. A 30. percig kellett várni a következő jelentősebb eseményre, ekkor Varga jobb oldali sarokrúgása után Sóron az ötös túlsó sarkától a kapufára emelt. A 36. percben jobb oldali bedobás után alakult ki kavarodás a hazai kapu előtt, Szegő 14 méteres lövése azonban elkerülte a kaput. A 44. percben a tatabányai nevelésű Gaszner lódult meg a jobb oldalon, remekbe szabott beadását a jól érkező Varga öt lépésről, tökéletes mozdulattal a kapu jobb oldalába bólintotta (1-0).

Az 54. percben Varga jobb oldali szöglete után Tajti kissé jobbról, 18 méterről bombázott a léc fölé. A 72. percben Sóron kapott labdát a bal oldalon, ám szép cselek után beadásába beleléptek a vendégvédők. Három perccel később Savanya ellen szabálytalankodtak az ötös magasságában a 16-os oldalvonalánál, a szabadrúgás eredménytelennek bizonyult, majd némi kakaskodás alakult ki a félvonalnál, két sárga lappal színezve. A 77. percben Márton jobb oldali beadása után Németh lőtt 15 méterről kapura, a bicskei hálóőr biztos kézzel mentett.

A 85. percben Székely ellen szabálytalankodtak a hazaiak 22 méterre a kaputól, a megítélt szabadrúgást Szegleti a sorfalba lőtte. A 88. percben Sóron remek indításával Savanya lépett ki, de nagy helyzetben 15 méterről a kapu fölé lőtt. A ráadás második percében Sóron passzolt vissza Dankónak, de ő 20 méterről "felszabadította" a vendégek kapuját. A Tatabányának ezen a mérkőzésen semmi nem jött össze, így a Bicske otthon tartotta mindhárom pontot. Ezzel az Opus Tigáz Tatabánya vissza is csúszott a második helyre, pontazonossággal a Veszprém vette át a vezetést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!