Közönségtalálkozó

2024.03.27. 12:44

Petőfi-film: tömegek várták Rákay Philipéket Komáromban

Egy kicsit, montdhatni hazatért a Most vagy soha! hétfőn. A Rákay Philip, Szente Vajk és Kis-Szabó Már által írt, és többek között Komáromban forgatott Petőfi-film vetítéssel egybekötött közönségtalálkozóját ezen a napon tartották meg ugyanis a helyi moziban.

Kemma.hu

A történelmi kalandfilm, amelyet néhány napja Tatán is telt ház előtt mutattak be, most a Jókai Moziba vonzott tömegeket. A Petőfi-film a komáromiak szívének több okból is kedves lehet. Egyrészt 2022 nyarán itt, a Monostori erőd falai között is forgattak hozzá jeleneteket, másrészt az egyik márciusi ifjú, Jókai Mór révén is kötődik a történelmi kalandfilm a városhoz, hiszen a híres író itt látta meg a napvilágot. Őt a filmben egyébként Koltai-Nagy Balázs kelti életre. 

Egy kicsit, montdhatni hazatért a Most vagy soha! hétfőn. A Rákay Philip, Szente Vajk és Kis-Szabó Már által írt, és többek között Komáromban forgatott Petőfi-film vetítésel egybekötött közönségtalálkozóját ezen a napon tartották meg ugyanis a helyi moziban.
Lóth Balázs és Rákay Philip a Petőfi-film komáromi közönségtalálkozóján
Forrás: Rákay Philip/Facebook

Komáromba Rákay Philip mellett Lóth Balázs, a film rendezője is ellátogatott. Előbbi a közösségi oldalán arról számolt be, hogy telt ház fogadta őket, és azt is felidézte, hogy a film fontos jeleneteit forgatták a városban, a közönségtalálkozós este pedig felejthetetlen volt. 

A filmforgatás 2022 nyarán zajlott egyébként. Mint arról akkor beszámoltunk, az erődben Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője is meglátogatta a stábot, és Rákay Philippel lesett be a kulisszák mögé. Nem ez volt az egyetlen magyar film, amiben felfedezhetjük Komárom ikonikus erődítményét. A Hadik című huszármoziban is feltűnik az erőd.

A már több mint százezer nézőt  a mozikba vonzó Most vagy soha! betétdalához, a Gólyamadárhoz videóklip is készült:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában