Megállapodtak

2024.04.24. 13:44

A város megmentette a Víz, Zene, Virág Fesztivált

Az országos hírű fesztivál szervezői két hete jelentették be, hogy nem tudják idén megszervezni az eseményt. Az önkormányzat azonban úgy döntött, hogy nem maradhat el a fesztivál.

Kemma.hu

Harminc év után döntött úgy a Víz, Zene, Virág Fesztivál Egyesület, hogy idén nem tudja megszervezni az országos hírű fesztivált. Erről április elején tájékoztatták Michl Józsefet, Tata polgármesterét. A város közbenjárásával azonban most úgy néz ki, hogy mégis megtarják az eseményt. Igaz, új cég fogja szervezni a nagyszabású fesztivált. 

Az országos hírű fesztivál szervezői két hete jelentették be, hogy nem akarják idén megszervezni az eseményt. Az önkormányzat azonban úgy döntött, hogy nem maradhat el a fesztivál.
Tatán sok országos hírű fesztivál van a nyáron. Az egyik leghíresebb a Víz Zene Virág Fesztivál. A csendrendelet most ezeket is szabályozhatná
Forrás: 24 Óra

A szerdai testületi ülésen sürgősségi indítványban tárgyalták a képviselők  Víz, Zene, Virág Fesztivál ügyét. Michl József, Tata polgármestere elmondta, hogy nagyon hálás azoknak a civileknek, akik úgy gondolták egykor, hogy a városnak szüksége van egy olyan rendezvényre, ami a helyiek által szervezve a helyieknek szól. 

Támogatják a fesztivált

– Nagy megdöbbenéssel fogadtuk a döntésüket április elején, hogy idén már nem tudják megrendezni a fesztivált. Ezért azt kértem, hogy tárgyaljanak azért a környéken működő rendezvényszervező csapatokkal, hogy nem tudunk-e valamilyen szakmai segítséget kapni. Így került be a képbe a tatabányai Blue Hill Média Kft. – magyarázta a polgármester, aki elmondta, hogy a cég meg is kereste a várost egy kéréssel.

Az országos hírű fesztivál szervezői két hete jelentették be, hogy nem akarják idén megszervezni az eseményt. Az önkormányzat azonban úgy döntött, hogy nem maradhat el a fesztivál.
Jakab Jácint (balra), a Blue Hill Média Kft. ügyvezetője szerint a város támogatása nélkül elmaradt volna a fesztivál
Fotó: GDV / Forrás:  24 Óra

– A cég vezetője keresett meg azzal a kéréssel, hogy mivel nagyon rövid már az idő a fesztiválig, nem lesz idejük végigmenni azokon a szponzori tárgyalásokon, amíg eljutnak oda, hogy biztonsággal megvan a rendezvény anyagi fedezete. Ezért azt kérték, hogy amennyiben azt szeretnénk, hogy megmaradjon a fesztivál az önkormányzat szálljon bele a költségekbe – árulta el a polgármester, akinek javaslatára végül a testület elfogadta azt az indítványt, hogy 20 millió forinttal támogassák a rendezvényt a 2024. évi költségvetésében szereplő Tata-kártya kompenzációs keretből. Ez azt jelenti, hogy az önkormányzat a Tata-kártyával rendelkezők részére biztosított kedvezményes belépőjegy árkülönbözetét megtéríti. 
Jakab Jácint, a Blue Hill Média Kft. ügyvezetője a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy a tatai önkormányzat támogatása nélkül biztos nem tudták volna vállalni a Víz, Zene, Virág Fesztivál megrendezését. A fellépőket pedig jövő héten jelentik majd be. 

Marad az ingyenes rész

– A támogatásért cserébe természetesen kérésünk is volt a szervezők felé. Egyrészt, hogy biztosítsák a magas szakmai színvonalat. Olyan előadókat hozzanak Tatára, akik valóban művészeti értéket képviselnek, sokan szeretik és eddig még nem léptek fel nálunk. A másik kérésünk pedig az volt, hogy mindenképpen legyen a Tata-kártya kedvezmény, illetve egyéb családi kedvezmény. Illetve mindenképpen legyenek olyan kulturális helyszínek a rendezvényen, amit belépő nélkül bárki meglátogathat. Főleg a családosoknak biztosítsanak erre alkalmat. De abban is megegyeztünk, hogy legyen ársapka a rendezvényen. Hogy megfizethető áron kínálják a vendéglátók az enni és innivalókat – sorolta a feltételeiket a polgármester. ta kártyával rendelkezők részére biztosított kedvezményes belépőjegy és a
normál árú belépőjegy ára közötti különbözetet megtérít

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában