szakmák éjszakája

2019.04.16. 17:30

Egy éjszaka erejéig tűzoltók lehettek a tatai diákok

„Tűzoltó leszel, vagy katona„ – szól az ismert vers. A Szakmák Éjszakáján a tűzoltók munkájából ízelítőt kaphattak a diákok, hiszen a Tatabánya Hivatásos Tűzoltóság is bemutatót tartott.

Kemma.hu

Mentési feladat volt a bemutató tárgya

Fotó: Kiss Róbert c. tű. százados

A „Szakmák Éjszakája” rendezvény elsődleges célja, hogy a szakképzést és szakmát újrapozícionálja a közvéleményben, új típusú kommunikációval érje el azokat, akik számára ez a terület eddig idegen volt. A rendezvény jelmondata: „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” volt.

Ennek a hármas feltételnek tettek eleget április 12.én pénteken a tatabányai tűzoltók Tatán, ahol a diákoknak egy műszaki mentési feladatot mutattak be. A feltételezés szerint egy magasban lévő emelőkosár meghibásodott, a kosárban fennmaradt gyerekek és a kezelőszemély kimentése volt a feladat.

Mentési feladat volt a bemutató tárgya (Fotó: Kiss Róbert c. tű. százados)

A magasból mentéshez a Tatabányáról érkező emelőkosaras különlegesszer segítségével a tűzoltók épségben „kimenekítették” a személyeket. Ezen kívül a fiatalok kipróbálhatták a tűzoltók védőfelszereléseit, (sisakot, védőruhát) és szakfelszereléseit.

Daruval mentették a képzeletbeli bajbajutottakat (Fotó: Kiss Róbert c. tű. százados)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!