kihallgatások

2018.11.16. 17:30

Újabb durva fejlemény a Tatabányai Erőmű csalási ügyében

A Tatabányai Erőműben visszaélések történtek a faanyag beszállítói szerződéseivel kapcsolatban. Az ügyvezető feljelentése nyomán a nyomozásban előrehaladás történt.

Kemma.hu/police.hu

Forrás: police.hu

Ahogy arról beszámoltunk, csalás miatt tett feljelentést a Tatabányai Erőmű vezetősége. A vállalat ügyvezetője, dr. Sámuel Emese a kazánok fűtéséhez használt faaprítékok beszállítása során tapasztalt problémát. Egyes beszállítói szerződések teljesítésével kapcsolatos visszaélések miatt fordult a Komárom-Esztergom Megyei Ügyészséghez. Egyes vállalkozók által szállított és az erőmű kazánjaiban felhasznált faaprítékok nedvességtartalma a kontroll mintavétel alkalmával eltérést mutatott, ezért felmerült a gyanú, hogy az elsődleges mintavétel során befolyásolták a faapríték minősítési eredményeit.

Az ügyészség a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot bízta meg a nyomozással, ahol a Bűnügyi Igazgatóság nyomozói megállapították, hogy a csalás mellett más bűncselekményeket is elkövettek a gyanúsítottak. Ellenük vesztegetés és vesztegetés elfogadása bűntett elkövetése miatt is nyomoz a rendőrség. A bűncselekménnyel okozott kár több tízmillió forint.

A rendőrség tájékoztatása szerint az ügyben november 14-én és 15-én nyolc személyt, a Tatabányai Erőmű Kft. négy volt és jelenlegi alkalmazottját, valamint négy beszállítást végző vállalkozót és azok alkalmazottait hallgatta ki gyanúsítottként a rendőrség. Az elmúlt két napban megtartott kutatás során a vagyonbiztosítás érdekében több nagy értékű gépjárművet, ipari termelő berendezéseket, és több millió forint készpénzt foglaltak le a rendőrök.

(Fotó: police.hu)

 

(Fotó: police.hu)
Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!