Sport

2016.09.24. 13:02

Nagyon rázós meccs vár a Grundfos Tatabányára

A két „nagyot” leszámítva abszolút kiegyensúlyozott lett a honi pontvadászat. Sokszor csupán a pillanatnyi forma dönt a csapatok között. Persze azért minden meccsnek van esélyese. Miként az orosházinak a Tatabánya, ám biztosra nem mehet a Matics-csapat az alföldi városban.

Petrik József

Kézilabda NB I., férfi, 3. forduló
Orosháza–Grundfos Tatabánya KC
Orosháza, Eötvös-csarnok, szombat: 18 óra.

A meccs előtti napon meglehetősen kétségbe esett állapotban beszélgettünk Matics Vladannal, a kék-fehérek vezetőedzőjével. A szakvezető arról panaszkodott, hogy Tóth Mihály kapus torokgyulladással küszködik, és amennyiben lázas, nem vállalhatja a játékot.

– Ügyes, tehetséges a juniorkorú Deményi, de egy teljes élvonalbeli mérkőzés még túl nagy falat lenne neki – emelte ki a tatabányaiak trénere. – Emellett Vujoviccsal is gondok vannak. Meghúzódott a lovaglóizma, szereplése több mint kérdéses. Ezek után csak annyit mondhatok, mindent elkövetünk annak érdekében, hogy győztesen hagyjuk el az orosházi csarnokot, de ezt nagyon nehéz lesz elérni. A közelmúltban két jó csapattal is szoros meccset vívott az alföldi gárda, de nem tudott nyerni. Most – érthető módon – ellenük kísérlik meg a javítást.

Időközben viszont kiderült, hogy Tóth Mihálynak lement a láza, így minden bizonnyal ő védheti a Grundfos KC hálóját. Sőt, hosszú kihagyás után, még az is előfordulhat, hogy a kék-fehérek másik kapusa, Székely Márton legalább a kispadon helyet foglalhasson.

Sibalin Jakab, Matics mester jobbkeze azt emelte ki, hogy az elmúlt szezonban a Tatabánya az orosházi győzelmet követően produkált egy parádés veretlenségi sorozatot, amellyel megalapozta a bajnoki bronzérmét. Most valami hasonlóval szintén nagyon elégedett lenne Sibalin edző.
– A nehézségeink ellenére nyernünk kell idegenben is – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!