Sport

2010.09.24. 16:21

Huszonnégy órán át sportolnak a kultsárosok

Huszonnégy órán át fociznak, kosaraznak, teniszeznek a komáromi Kultsár István Szakközépiskolában. A programot az idén már másodszor rendezték meg.

Sárai E.

Egyszerre három sportos rendezvényre került sor a komáromi Kultsár István Szakközépiskolában. Az intézmény egy évvel ezelőtt indították útjára 24 órás sportnapját, amelyen akkor több száz helyi iskolás és óvodás vett részt.

Idén sem történt ez másképp. Péntek reggel nyolc órától szombat reggel nyolc óráig pattogott a labda a focipályán, a kosárpalánk alatt vagy a teniszmeccseken. Nyitva állt a fitness terem és lesz éjszakai aerobik is. Mint azt az iskola igazgatója, Turi Bálint elmondta, két éve indították el az iskolában a sport-tagozatot. Ez szolgáltatta a motivációt.

- Szeretnénk minél több ember életének középpontjává tenni a sportot. Egy-egy ilyen nap megrendezése pedig ösztönzőleg hat – vélekedett az iskola igazgatója. Ezzel egy időben rendezték meg a családi sportnapjukat, ahol a szülők is bekapcsolódhattak a játékokba. Illetve a kora délutáni órákban az iskola udvarán tartottak egy rövid pihenőt a Tatáról kerékpározó gyerekek. A megyei önkormányzat által szervezett biciklitúra a kerékpárutak szükségességére hívta fel a figyelmet. Több mint kettőszázötvenen tekerték le a távot, melynek végén egy barátságos focimeccsre is futotta még az erejükből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!