Sport

2010.02.15. 12:06

Olimpiai ismereteikről adtak számot a gyerekek a szőnyi Bozsik-iskolában

A szőnyi Bozsik József Általános Iskola adott otthont a dr. Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia regionális döntőjének. A rendezvényen a III-IV. korcsoportos (1995-98. között születettek) tanulók adtak számot az ötkarikás játékokkal kapcsolatos tudásukból.

K. L.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A tatabányai Váci Mihály Általános Iskola első helyen végzett csapata
[/caption]A versenyen a házigazdák mellett az esztergomi Szent István Gimnázium, valamint a tatabányai Váci Mihály Általános Iskola csapatai vettek részt. Győr-Moson-Sopron- és Fejér megyei együtteseket is vártak a szervezők, ám ők a nagy hóra hivatkozva nem utaztak el a Duna menti településre.

A feladatok között elsősorban a XVII., az 1960-as római nyári olimpiai játékokkal, valamint az ötkarikás játékokon szerepelt magyar tornászokkal kapcsolatos kérdések szerepeltek. Válaszolni kellett például arra is: az olasz fővárosban hányadik helyen végzett a férfi kézilabda-válogatottunk? A helyes megoldás az volt, hogy ott nem vett részt a csapatunk.

A versenyt a Csonka Máté, Kiss Máté, Skoflek Dávid és Tyukodi Dániel alkotta Váci-iskola legénysége nyerte.
- Jómagam nem tartottam nagyon nehéznek a feladatokat, korábban az országoson jobban megizzadtak a tanítványaim. Azt viszont szerencsésebbnek tartanám, hogy kicsit több gondolkodási időt kapnának a gyerekek. Az is gond, hogy a kérdésekhez kapcsolódó irodalmat nagyon nehéz beszerezni. Bízom abban, hogy tanulóink megállják majd helyüket az országos elődöntőben is - értékelt és bizakodott Répássy Lóránt, a vácisok felkészítője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!