Sport

2008.06.03. 15:43

Tatabányai FIFA-bírónk már elutazott az Eb-re

Szombaton megkezdődnek a küzdelmek a labdarúgó Európa-bajnokságon, amelynek az idén Ausztria és Svájc lesz a házigazdája. A torna egyetlen magyar résztvevője a tatabányai Kassai Viktor FIFA-játékvezető lesz, aki tartalékbíróként kap majd szerepet. A sípmester kora délután ült repülőre. Zürichbe utazott, ahol kedd estétől megkezdődik a játékvezetők összetartása.

Kovács László

Kassai Viktor nem vitte túlzásba a csomagolást.

- Ma pakoltam meg a bőröndömet, nem tömtem tele ruhával, túlnyomó részben sportos szerelésben leszünk. Két és fél hetet töltök majd az Európa-bajnokságon, a csoportmérkőzések után már jövök haza - mondta Kassai Viktor, majd így folytatta: - Nem kirándulni megyek, feszes programunk lesz. Szerdán már edzésen, állapotfelmérésen veszünk részt, felfrissítjük azokat a tudnivalókat, amelyekről már beszéltünk az áprilisi edzőtáborozás idején. Csütörtökön már megtudjuk, hogy ki melyik meccsen működik közre, majd lesz egy, a sajtó számára nyilvános közös edzésünk is. Aztán szétszéledünk. Újdonság lesz az idén, hogy most már bírói ötösöket jelölnek a meccsekre, belép a körbe a tartalék asszisztens is.

- Mit kért az európai szövetség? Mire kell alaposan odafigyelniük?

- Azt hangsúlyozták, hogy védeni kell a játékosokat, vissza kell szorítanunk azokat a sportszerűtlen megmozdulásokat, amelyek sérülést okozatnak. A reklamálásokat is vissza kell szorítanunk.

 - Tartalék játékvezetőként van arra esélye, hogy esetleg be kelljen szállnia meccset vezetni?

- Egy az egymillióhoz. Persze, az nem igaz, csak érzékeltetni szerettem volna, hogy mennyire minimális. Arra nem alapozhatok, hogy valaki nem megfelelő fizikai állapotban érkezik az edzőtáborba, esetleg megsérül valamelyik meccsen. Nekem már az is nagy öröm, hogy ott lehetek a nagyok között, tanulhatok tőlük. Négy éve még a televízión keresztül nézhettem a kontinensviadalt, most belekóstolhatok az Eb légkörébe, egy méterre lehetek a játéktértől. Arra törekszem, hogy négy év múlva átléphessem ezt az egy métert is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!