SÉTA

2010.03.04. 08:49

Internet kontra újságok

Tizenéves tanulókat újságot olvasni nem nagyon látunk. Felmerült bennem a kérdés, hogy ennek mi lehet az oka: manapság a fiataloknak sok szabadidejük van (fiúknak a hét 40 százaléka, lányoknak a hét 36 százaléka), azonban ezt nehezen tudják hasznosan eltölteni.

Boronkay Dávid, Jávorka

A legtöbben unatkoznak, nincs, miben a kedvüket leljék. Mégis vannak, akik lekötik magukat. Ez leggyakrabban a sport, a számítógép és a tévé. Utóbbi kettő általában kielégíti e korosztály hírigényét (is): a televízióban a híradó, a számítógépen az internet, ami összeköti a szörfölőket bármely esemény részleteivel.

Talán serdülői sajátosság, hogy a nagyvilágban történő (mindennapi) események kevésbé érdekfeszítőek számukra. Válaszul szolgálhat még az is, hogy sajnálják kiadni a pénzt a nyomtatott sajtótermékért azért, mert a benne rejlő tartalmak online vagy akár a tévéből gyakorlatilag ingyen megszerezhetik.

Én is egyszerűbbnek és gyorsabbnak találom az elektronika útján hozzáférhető információkat, s elképzelhető, hogy ez lesz a jövő, de az már nem tudja visszaadni az újságolvasás hangulatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!