Komárom

2022.03.10. 09:00

Külön engedéllyel dolgoztak a kertben

K. D.

Ismét rendbe tette a kórházkertet önkéntesek egy csapata. A Gyertek be a kórházkertbe! csapata arról tájékoztatott közösségi oldalukon, hogy két év szünet után, külön engedéllyel végeztek takarítási munkálatokat a kórházkertben. 

A jövőben, a járvány végeztével szeretnék ismét folytatni a kórházkert megszépítését. Köszönetet mondtak minden résztvevőnek, akik megjelentek az eseményen, valamint a Komáromi Városgazda Kft.-nek a hulladék elszállításában nyújtott segítségért. 

Két évvel ezelőtt mintegy hetvenen kezdtek neki a zöldfelület karbantartásának a Városgazda Kft. szervezésében. Céljuk az volt, hogy minél szebbé tegyék a környezetet, és a betegek pihenésére is alkalmas helyszínként működhessen a kert. Dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester akkor elmondta, a helyszín több védett növénynek is otthont ad.  Takács József önkormányzati képviselő pedig arról beszélt, a lakosok részéről nagy az igény arra, hogy a város zöldfelületei rendezettek, szépek legyenek, ez pedig folyamatos gondozást, odafigyelést igényel. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!