Szákszend

2022.01.27. 11:00

Számolt a testület, Forgatagot is terveznek

Az első idei képviselő-testületi ülésen tíz napirendi pont szerepelt a település vezetőinek asztalán.

W. Zs.

A képviselők elfogadták a falu idei költségvetését, a község rendezvénynaptárát, meghatározták a mini bölcsőde és az óvoda nyári zárva tartásának időpontját, és pályázat benyújtásáról is határoztak.  A település 2022-es költségvetése bevételi és kiadási oldalán is 321,5 millió forint szerepel. Az önkormányzat működési támogatását majdnem 108 millió forinttal tervezték, és kicsivel több mint 178 millió forint finanszírozási bevétellel számoltak.

Az óvoda működtetésével kapcsolatos kiadások várhatóan meghaladják a 45 millió forintot, a Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központé a 44 milliót. A mini bölcsőde, valamint a Kiskuckó Napközi Otthonos Óvoda augusztus 15-étől 31-éig lesz zárva a képviselők döntésének értelmében. 

A napirendek közül az egyik leghosszabb tárgyalási időt az önkormányzat idei rendezvénynaptárának elfogadása eredményezte. Eredetileg az 1848/49. évi forradalom és szabadságharc emléknapja az Öveges József Általános Iskola javaslatára március 11-én 12 órakor kezdődött volna, ám Kempf István bizottsági elnök javaslatára 15 órára módosult a kezdési időpont.

A rendezvénynaptárban szerepel egy hagyományteremtő program is, a Szákszendi Forgatag. A május 8-ra tervezett közösségépítő program középpontjában gyermekprogramok szerepelnek. Egy másik pontban szereplő rendezvénnyel kapcsolatban Hartmann Imre alpolgármester javaslatára módosítottak a testület tagjai. Arról is döntöttek a képviselők, hogy – mivel szabadtéren nem rendezhető meg, és nem szeretnék korlátozni a részvételt – a járvány miatt elmarad a március 18-ára tervezett borverseny.

Változások lesznek a faluház körül - A faluházat érintő pályázat benyújtásáról is határozott a szákszendi önkormányzati képviselő-testület. Megtudtuk, hogy a Magyar Falu Program forrásaiból 12 millió forintot szeretnének elnyerni, melyből székeket, asztalokat vásárolnának, valamint a belső és a külső színpadot szeretnék felújítani. Papp Attila Csaba polgármester szerint a pályázati lehetőség a következő hónapban, február 12-én zárul, tehát a közeli határidő miatt nem fogalmaztak meg további tervezést igénylő célokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!