Páylázattal

2022.01.28. 17:00

Energiatudatossággal lesz eseménydús a január az Edutuson

Energiatudatosság címmel rendez online eseményt a tatabányai székhelyű Edutus Egyetem január 29-én 15 órakor. Nyílt napra is várják a leendő diákokat.

Raffael Veronika

Forrás: 24 Óra

Fotó: Z. I.

Tatabánya A tudatosság áll a fókuszában annak a foglalkozásnak, amely az „Innovatív napelemes tricikli fejlesztése komplex tehetséggondozással” című nyertes pályázat részeként valósul meg, mely egy többgenerációs, interaktív, szemléletformáló, online videókonferencia az energiatudatosság, fenntarthatóság, megújuló energiaforrások, zöld gazdaság témakörében. 

Az eseményen igyekeznek mindenkit megszólítani: 15 és 16 óra között óvodás és általános iskolás gyerekek számára is érthető, élvezhető módon beszélgetnek a bevezető gondolatokról – a kezdéshez egy kis kvízjáték is várható. A folytatásban már komolyabb témák, számokkal alátámasztott érdekességek és fontos ismeretek következnek – szintén egy gondolkoztató, fakultatív kvízzel zárásként. Hosszabbításra ezt követően 19 óráig nyílik lehetőség, ha az előadók további felmerülő szakmai kérdéseket kapnak a beszélgetés során. A foglalkozást Molnárné Dőry Zsófia energetikai mérnök vezeti ökotechnológiákban jártas, kisis­kolásoknak ökotábort tartó szakemberek és pedagógusok segítségével. 

A foglalkozás során olyan témákat érintenek, mint az élet energiaterületei, az életmóddal és a hétköznapi döntésekkel kapcsolatos hatások, a fenntartható technológiai és gazdasági lehetőségek, a hazai megújuló energiaforrások egyéni, illetve háztartási alkalmazása, illetve többek között szó esik a pályázat keretein belül továbbfejlesztés alatt álló különleges Napjárműről is. 

A nyílt napra az egyetem a mai napon (szerdán) várja a diákokat: 10 órától 12:15-ig nyerhetnek betekintést az intézményben működő összes szak működésébe. A programot kvízjátékkal is színesítik, a résztvevők a diákhitelről is kaphatnak bővebb tájékoztatást. 

 

A nyílt napot többek közt kvízjátékkal is színesítik a szervezők

Az online előadásra otthonaikban csatlakozhatnak a diákok, a nyílt napon a maszk viselése kötelező

Fotó: Zantleitner Ingrid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!