támogatás

2021.05.20. 19:00

Útszéli keresztek újulnak meg

Közzétette a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., hogy mely út menti nemzetiségi keresztek felújítását támogatja az állam: a döntési listán összesen nyolc megyei helyszín szerepel.

W. P.

A legtöbbjük az esztergomi járás területén található és mindegyik pályázó szervezet egyaránt 650 ezer forintos támogatási összeget kap. Információink szerint a Szomori Német Nemzetiségi Önkormányzat a Kitelepítettek keresztjére, a Sárisápi Szlovák Önkormányzat, illetve a Vértestolna Községi Német Nemzetiségi Önkormányzat a településeiken lévő út menti nemzetiségi keresztekre fordítja a pályázati forrást. Máriahalom Község Német Nemzetiségi Önkormányzata út menti feszületet fog helyreállítani az elnyert összegből, míg a Táti Német Kisebbségi Önkormányzat az úgynevezett „Táti kőkekeresztet” szeretné renováltatni.

A Gyermelyi Német Nemzetiségi Önkormányzat a közösség számára fontos kegyhelyek felújítását szeretné megvalósítani. Rajtuk kívül Dunaszentmiklós és Környe települések német nemzetiségi önkormányzatai nyertek támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!