Hirdetés

2023.11.04. 23:59

Pályaválasztási- és Szakmanapok Komárom-Esztergom Vármegyében

A pályaválasztási folyamat során a fiatalok többször találják szembe magukat számukra nyomasztó elvárásokkal, helyzetekkel, ráadásul sokfelől érkeznek a gyakorta egymásnak is ellentmondó jó tanácsok divatos szakmákról, jól fizető pozíciókról, amivel végképp összekuszálhatók a nem csak a világot, de saját magukat is alig ismerő fiatalok továbbtanulási elképzelései.

PR cikk

Pedig a pályaválasztás egy hosszú folyamat, ahol lehet hibázni és újrakezdeni is, és amelyben a döntéseinket nem mítoszokra és mások véleményén alapuló információkra, hanem helyes ön- és pályaismeretre kell felépíteni. Egy hivatásnak ugyanis nem csak a „siker, pénz, csillogás” a fő ismérve, hanem az is, hogy mennyire szolgálja a fejlődésünket, mennyire illeszkedik habitusunkhoz, tehetségünkhöz, milyen típusú emberekkel fogunk együtt dolgozni, milyen munkakörülmények között és mindez mennyire egyeztethető össze magánéletünkkel, terveinkkel.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal ennek a döntési folyamatnak a megkönnyítésére 2023 őszén Pályaválasztási- és Szakmanapokat rendez, ami a végzős általános iskolás diákoknak nyújt kézzelfogható segítséget a továbbtanulási lehetőségek felmérésében és a szakmaválasztásban. A Pályaválasztási- és Szakmanapok idén két helyszínen, Tatabányán és Esztergomban is megrendezésre kerül.

A programsorozat első állomásán, Tatabányán, 2023. november 9-10-én 9 órai kezdettel a vármegyei középfokú köznevelési intézmények, illetve a duális képzésben együttműködő munkáltatók mutatkoznak be. A rendezvény látogatói emellett mindkét napon, délelőtt 10-12 óra, illetve délután 13-15 óra között pódiumbeszélgetéseken keresztül szerezhetnek gyakorlati információkat foglalkozásokról, az egyes szakmák által elérhető karrierutakról, szakmaszeretetről.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal és a Komárom-Esztergom Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat többek között pályaválasztási tesztekkel és önismereti kérdőívekkel, hazai és nemzetközi pályaorientációs tanácsadással is készül. A Komárom-Esztergom Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara fiataloknak szóló pályázati lehetőségekkel, hiányszakmákkal kapcsolatos tájékoztatással és szakmaszimulátorral várja az érdeklődőket.

A kormányhivatal által szervezett tatabányai rendezvénynek a Földi Imre Sportcsarnok (2800 Tatabánya, Szent Borbála út 19.) ad helyet, ahol sok szeretettel várnak minden érdeklődőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában