Hirdetés

2023.10.06. 12:00

Áruszállítói pozíciók Győrben és környékén

Győr és környéke fontos ipari központ és egyúttal logisztikai csomópont, amiből adódóan a város számos karrierépítési lehetőséget kínál az áruszállítás terén. A pozíció meglehetősen nagy felelőségekkel jár, hisz az áruszállítók a tevékenykedésük révén a vállalatok és az iparágak folyamatos és zavartalan működéséhez járulnak hozzá. Mutatjuk, hogy ez pontosan milyen feladatokat is takar, és hogy milyen elvárásoknak kell eleget tenni az áruszállítói munkakörökben történő elhelyezkedéshez.

PR cikk

Áruszállítói pozíciók Győrben és környékén - GyorAllas.hu

Forrás: GyorAllas.hu

Az áruszállítók feladatai

Az áruszállítók alapvető feladata, hogy a rájuk bízott árut és termékeket biztonságosan, illetve hatékonyan elszállítsák az egyik helyről a másikra. Mindez persze számos tevékenységet magában foglal, beleértve például az áruk előkészítését, melynek során az áruszállítók részt vesznek az áruk csomagolásában, gépjárműre történő felpakolásában, valamint a biztonságos szállítás feltételeinek a megteremtésében.

A szállítási tevékenység ezenkívül dokumentációs feladatokkal is együtt jár. Ez azt jelenti, hogy az áruszállító szállítólevelekkel, fuvarokmányokkal, áruátvételi igazolásokkal, valamint számlákkal dolgozik együtt, amelyek átadásáról, illetve aláíratásáról gondoskodnia kell a munkája során. Gondoskodnia kell továbbá a szállítási útvonalak hatékony megtervezéséről is, mellyel kapcsolatban persze kaphat segítséget a fuvarszervezőktől, ugyanakkor sokszor előfordulhat, hogy saját döntéseket szükséges az áruszállítónak meghoznia.

Fontos feladatuk mindezen kívül az ügyfélkapcsolatok fenntartása is, hisz a szállítások alkalmával a fuvarozóknak rendszeresen kapcsolatba kell lépniük a címzett céggel, illetve az áruk átvételéért felelős munkatárssal. Végezetül pedig az áruszállításhoz kapcsolódó szabályok állandó betartásáról, illetve magának a szállításhoz használt gépjárműnek a karbantartásáról sem feledkezhetünk meg, amelyek szintén lényeges és megkerülhetetlen felelősségek az áruszállítói munkakörök esetében.

Az áruszállítói pozíciók betöltésének feltételei

Az áruszállítói pozíciók Győrben is változatos követelményeket támasztanak a pályázók felé. Bizonyos munkakörök már akár B kategóriás jogosítvány birtokában is betölthetőek, míg máshol a magasabb kategóriák is a követelmények részét képezhetik. A GyorAllas.hu kínálatában mindkét áruszállítói állás megtalálható.

Példának okáért egy korábbi hirdetésben autóalkatrészek kiszállítására kerestek munkatársat, amely pozícióra a csupán B kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezők is eséllyel pályázhattak. Egy másik, nemzetközi szállításra vonatkozó hirdetésben viszont a szállításhoz használt gépjárműből kifolyólag C+E kategóriás jogosítványra, GKI igazolványra, digitális tachográf kártyára és PÁV minősítésére is szükség volt.

A képesítéseken, a tapasztalaton és a vezetői képességeken túl persze egyéb kvalitásokra is szükség mutatkozik az áruszállítói pozícióban történő helytálláshoz. Ilyen például a pontosság és a megbízhatóság, ami visszatérő szereplője az elvárásoknak az ilyen típusú állások kapcsán. Mindez természetesen nem véletlen, hisz a szállítások általában szigorú határidőkhöz vannak kötve, így elengedhetetlenek ezen kvalitások. Fontos továbbá a jó stressztűrő képesség, az áruszállítás során ugyanis gyakran lehet szembesülni dugókkal, kellemetlen forgalmi szituációkkal, amelyeket az áruszállítónak a lehető leghiggadtabban kell megoldania.

A fizikai állóképesség szintén elvárásként fogalmazódhat meg, a korábbiakban említett gépjárműre való fel- és lepakolásokból adódóan. Mindemellett pedig a jó szervezőképesség sem elhanyagolható, amire az útvonalak és a szállítások hatékony megtervezése céljából mutatkozhat igény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában