hirdetés

2021.08.31. 15:22

4 dolog, ami miatt jó választás egy benzinmotoros fűkasza

Van, aki esküszik a fűkasza használatára ha egy kisebb vagy nagyobb kert rendbetételéről van szó, de akad olyan is, aki a fűnyíróval kombinálva használja szívesen ezt a szerkezetet.

PR-cikk

Forrás: szerszamkell

Ha valaki eddig még nem ismerte ennek a kis méretű, ám annál hasznosabb szerkezetnek az előnyeit, akkor itt az idő, hogy egy kicsit alaposabban szétnézzen a benzinmotoros fűkaszák világában. Most a négy legfontosabb előnyét gyűjtöttük össze.

Fotó: szerszamkell

1. Széles választék, egyszerű használat

Bár létezik elektromos és akkumulátoros változat is, a benzines típusokból igen komoly választék áll rendelkezésre, ráadásul az árak is igen széles skálán mozognak e téren. Vagyis az egyszerűbb olcsóbb és a profibb, ám drágább gépek közül is probléma nélkül lehet válogatni ebben a szekcióban. Fontos hangsúlyozni, hogy míg az előbbiek kisebb telkekre alkalmasak és jellemzően 1-2 órányi használatra vannak kalibrálva, addig addig az utóbbiak akár a kisebb fásszárú növényekkel is probléma nélkül elbánnak, ha éppen egy elhanyagolt, gazos terület rendbetételéről van szó. Nem beszélve arról, hogy ezeknek a gépeknek a működtetéséhez a benzinen kívül semmi másra nincs szükség, így ott is bátran bevethető, ahol közel s távol nincs egy konnektor. A kis kertek mellett a nagyobb területekkel is elboldogul, így gyakorlatilag mindenki számára ideális. Amit mindenképpen érdemes figyelembe venni e téren, hogy könnyedén be lehessen üzemelni a kaszát, stabil legyen az ütközőfej és ha lehet, ne legyen túlságosan nehéz a gép súlya, hiszen a heveder ide vagy oda, nem mindegy, hogy pontosan hány kilót is cipelünk magunkkal a munka folyamán.

2. A nehezen hozzáférhető helyeken is boldogul

Főleg a kisebb kertekben okozhat nagy fejtörést az, hogy a nehezen hozzáférhető helyeken miként vághatnánk le esztétikusan a füvet. Nos a jó hír az, hogy ezek a benzinmotoros fűkaszák ezekre a helyekre is beférnek. Így a szépen rendezett ágyások környékén vagy éppen a kerítés mellett is probléma nélkül le lehet számolni a gazzal vagy a túl magasra nőtt fűvel. Így nem vesz el plusz időt tőlünk az, hogy megpróbáljuk kézzel vagy egyéb eszközökkel eltávolítani innen a gazt vagy a füvet.

3. Ott is elfér, ahol a fűnyíró nem

A kis kertek vagy a zsúfolt telkek tulajdonosai tudják a legjobban, mennyire bosszantó fűnyírót használni úgy, ha tízcentinként meg kell állni valami miatt, kikerülni ezt-azt vagy éppen manőverezni annak érdekében, hogy minél kevesebb hosszú fűszál vagy éppen magasra nőtt gaz maradjon a területen. Ám az, hogy nem egy nagy, egybefüggő tér az udvar, még lehet szépen dolgozni rajta. Ebben nyújt hatalmas segítséget a benzinmotoros fűkasza, ami ott is elfér, ahol egy fűnyíró már feladja a próbálkozást.

4. A nagy területek sem okoznak neki gondot

Sokak által gondolt tévhit az, hogy a benzinmotoros fűkaszák csak kis helyeken vethetők be, hiszen a nagy, egybefüggő területek sem okoznak számára problémát. Ennek a gondolatmenetnek az alapja egyébként az, hogy elméletben sokan összekeverik a fűkaszát a szegélynyíróval a hasonló kinézetük miatt annak ellenére, hogy két teljesen eltérő szerkezetről van szó. Vagyis ha valakinek nincs kedve kilométereken keresztül manőverezni a fűnyíróval egy nem éppen egyenes talajon, akkor érdemes e szerkezet mellett letenni a voksunkat és így boldogulni a magas fűben.

Érdemes alaposan megfontolni a döntést

Fotó: szerszamkell

Akár önmagában, akár a fűnyíróval kombinálva szeretné bevetni az ember a benzinmotoros fűkaszát, minden esetben fontos, hogy minőségi, megbízható, ugyanakkor az igényeket teljes mértekben kielégítő gépet válasszunk. Ez ugyanis a hosszú távú, kiegyensúlyozott munka titka a kertben. Ha megbízható helyről szeretnénk vásárolni, ide kattintva biztosak lehetünk abban, hogy megfelelő minőségű termékeket találunk.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában