szponzorált tartalom

2019.04.18. 06:12

Fahíddal kötnék össze a szigetet a parttal

Három irányból közelíthető meg Tárkány központja. Bármelyik felől is érkezzen az idelátogató, az első ami feltűnhet neki, az nem más, mint az, hogy tiszta, rendezett, és egyre virágosabb az összes közterület.

(x)

Forrás: 24 Óra

Fotó: Mazán T.

Mindez nem a véletlen műve, hanem egy nagyon is átgondolt vezetési koncepció része, amit a képviselő-testület tagjai nem kampányszerűen határoztak el, hanem egy korábban elfogadott terv szerint évről évre gondoskodnak annak végrehajtásáról. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy már megvettek száz új facsemetét és csaknem ezer virágpalántát, amiket a húsvéti ünnepek után fognak elültetni.

Mészáros Tamásné polgármestertől megtudtuk még, hogy ennél is nagyobb feladat lesz az új víztározó partján kialakítandó sétány parkosítása azt követően, hogy a partot és a mesterséges szigetet összekötötték egy új fahíddal, melynek tervei már elkészültek, kivitelezése pedig a nyáron várható. Ebben is részt vesznek majd a közfoglalkoztatottak, akiknek a száma 52-ről 21-re csökkent. Ők az elmúlt évben segítettek azoknak a szakembereknek is, akik felújították az iskola tálalókonyháját és éttermét, ahol teljes vezeték- és burkolatcsere történt több mint egymillió forintból.

Valószínű, hogy ott lesznek majd az orvosi rendelő mellett található védőnői szolgálat udvarán kialakítandó babakocsi-tároló kialakításánál is, továbbá a művelődési ház színháztermének felújításakor. Ez utóbbi helyszínen persze csak akkor, ha az önkormányzat megkapja a húszmilliós állami támogatást, mert anélkül nem tudnak hozzákezdeni. Pedig nagy szükség lenne rá.

A kultúráért és közbiztonságért

A község életében mindig fontos szerepet játszottak a civil szervezetek. Főleg kulturális területen, illetve a közbiztonság érdekében. Utóbbiért a polgárőrök tesznek sokat, akik nem csak éjszakánként járőröz­nek, de nappal is figyelemmel kísérik mindenki mozgását, főleg az idegenekét. Bár a Flamingó Táncegyüttes megszűnt, a főleg mazsoretteket tömörítő Szivárvány Táncegyüttes Szőke Annamária vezetésével egyre népszerűbbé válik. Ebbe a közösségbe kifejezetten fiatalok járnak, míg a Turják Gyuláné vezette Hóvirág dalkör tagjai – kivétel nélkül – már a nagymamák korosztályához tartoznak. Előadásaikkal minden ünnepség emelkedettebbé válik, ezért is kaptak új fellépőruhát a közelmúltban.

Tárkányok Találkozója és a falunap

Mint minden településnek, Tárkánynak is megvannak a saját ünnepnapjai. A legközelebbi május 10-én lesz, amikor hivatalosan is átadják az óvoda udvarán hétmillió forintból felújított KRESZ-pályát a kisbéri rendőrkapitányság munkatársainak részvételével. Ennek azért van különösen nagy jelentősége, mert a községben az itt élők létszámához viszonyítva sokan közlekednek kerékpárral, köztük gyerekek. Jelenleg van több nagycsoportos is, akik szintén két keréken gurulnak az oviba, illetve onnan haza. A falunapot az idén július 20-án tartják, melynek programját már szervezik, és készülnek a Tárkányok Találkozójára is, ami tavaly náluk volt, néhány hét múlva pedig a felvidéki Kistárkányban lesz.

Segít a megye

Szabadidő- és látványtó létesül Tárkányban, amely a lakók kikapcsolódását is szolgálja majd! A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyertes pályázatnak köszönhetően, 150 millió forint uniós támogatás segítségével megoldódik a csapadékvíz elvezetés kérdése a településen. A készültség 90 százalékos, a projekt keretében létesülő szabadidő- és látványtó kiásása már megtörtént, a növénytelepítés és a híd felhelyezése még hátra van. A beruházás nem valósulhatna meg a megyei önkormányzat, mint területi szereplő pozitív támogatói döntése és koordinációja nélkül.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke Tárkányon

(hirdetés)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában