Katasztrófa

2024.04.05. 09:46

Tajvani földrengés: nőtt a halálos áldozatok száma

A hatóságok földcsuszamlás és sziklaomlás kockázata mellett folytatják a mentési munkát a romok közt. A tajvani földrengés halálos áldozatainak száma 12-re nőtt – közölték hivatalosan.

MW

A tajvani földrengés halálos áldozatainak száma emelkedett

Forrás: MTI/AP/Hualieni tűzoltóság

Fotó: -

A 7,2-es erősségű földrengés a gyéren lakott, keleti Hualien megyét sújtotta leginkább. Csak péntekre virradóan mintegy ötven utórengést észleltek, korábban pedig már több százat.

Az eső miatt nagy a sziklaomlás és földcsuszamlás veszélye

– mondta Szu Ju-ming, a mentőcsoport vezetője, hozzátéve, hogy a folyamatosan változó körülmények és a fokozott veszély miatt nehéz lenne pontosan megmondani, hány napra lesz még szükség a mentéshez.

Tajvani földrengés: sok az eltűnt személy

A tajvani tűzoltóság közlése szerint hat újabb ember holttestét megtalálták a Tarokó Nemzeti Parkban, négyet közülük egyelőre nem tudtak azonosítani. Tizennyolc embert még mindig eltűntként tartanak számon, hárman közülük külföldiek; ausztrál, illetve kanadai állampolgárságúak.

Egy helyi hotel ötvenfős személyzetének tagjait, akik a földrengés idején a nemzeti park felé vezető úton tartózkodtak, és sziklák hullottak le a közelükben, többnyire épségben sikerült kimenekíteni. A szálloda 63 éves biztonsági menedzsere azt mondta: szerencsésnek érzi magát, amiért túlélte a katasztrófát, de volt olyan pillanat, amikor kollégáival együtt azt hitte, mindennek vége.

A földrengés egy ünnepi hétvége előtt sújtott le Tajvanra, amikor a helyiek a hagyományokhoz híven ellátogatnak szülőhelyükre, őseik sírjához.

A mentőcsapatok mások között egy öttagú család után is kutatnak, amely ősei sírjának felkeresése után kirándulni indult, majd nagy valószínűséggel leomlott sziklák fogságába került.

Az alábbi videón a 7,2-es erősségű földrengés pusztítása látható:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában