Oktatási Hivatal

2024.02.08. 22:22

Február 21-ig lehet jelentkezni a középiskolákba

Február 21-ig lehet jelentkezni a középiskolákba - közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel.

MW

Diákok érkeznek a központi írásbeli felvételi vizsgára, az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumba 2015. január 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

A hivatal nyilvánosságra hozta a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok előzetes eredményeinek átlagait és eloszlását, így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottabban dönthetnek arról, hogy melyik középfokú iskolákba jelentkezzenek - írták. 

A tájékoztatás szerint

 "idén a mentességgel, illetve kedvezménnyel nem rendelkező tanulók adatai alapján a 9. évfolyamra felvételizők átlagosan 50,48; a 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők 57,50; a 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők pedig 65,10 pontot értek el". 

A korábbi évek eredményei is elérhetők az oktatas.hu felületén, és összevethetők az idei adatokkal. 

A középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) az általános iskolák töltik ki. A 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban továbbtanulni szándékozóknak a lapokat egyénileg kell kitölteniük az OH honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén. 

A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség

 - tudatta a hivatal. 

Kiemelték: 

a kitöltött dokumentumokat - február 21-ig - a tájékoztatóban leírtak szerint kell eljuttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-ba. 

A hivatal ismertetése szerint a program jelentkezési lapokat és tanulói adatlapot állít elő. Utóbbin szükséges sorrendbe állítani azon intézményeket, illetve tanulmányi területeket, amelyekre a tanuló jelentkezik. Célszerű több intézményt, illetve tanulmányi területet megjelölni, ám erre vonatkozó előírás, megkötés nincsen. A sorrend módosítására április 8-10. között lesz lehetőség az eljárás későbbi szakaszában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában