Fegyverviselés

2024.01.04. 18:31

Giorgia Meloni felfüggesztette a szilveszteri partin pisztollyal megjelenő képviselő párttagságát

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök csütörtökön bejelentette, hogy felfüggesztették pártja, az Olasz Testvérek egyik képviselőjének párttagságát, aki pisztollyal jelent meg egy szilveszteri partin, ahol a fegyver elsült és az egyik vendég megsérült.

MW

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök pártja, az Olasz Testvérek ifjúsági szervezete által rendezett, Atreju nevű találkozón Rómában 2023. december 16-án

Forrás: MTI/AP

Fotó: Alessandra Tarantino

"Kértem, hogy állítsák az Olasz Testvérek etikai bizottsága elé (Emanuele) Pozzoli képviselőt, és a határozatra várva függesszék fel a párttagságát" - közölte a jobboldali kormányfő sajtótájékoztatóján.

A történtek után a 38 éves képviselő beismerte, hogy egy 22-es kaliberű kis pisztollyal jelent meg a Torinótól 70 kilométerre lévő Rosazza egyik kulturális egyesületének helyiségeiben tartott szilveszteri partin. Tisztázatlan körülmények között elsült a pisztoly, és megsebesített a lábán egy 31 éves férfit.

A képviselő azt mondta, hogy véletlenül sült el a jogosan a birtokában lévő pisztoly, de nem ő lőtt.

Giorgia Meloni felelőtlennek nevezte a fegyvert viselő képviselőt, és kijelentette: ez méltatlan "egy olaszhoz általában, még inkább egy parlamenti képviselőhöz és legfőképpen az Olasz Testvérek parlamenti képviselőjéhez".

Az ügyészség vizsgálatot indított testi sértés címén az ügyben.

Olaszországban a fegyvertartás szigorúan fegyverviselési engedélyhez kötött. A vadász-, illetve sportfegyverek kizárólag vadászaton, illetve a lőtéren használhatók, egyedül a személyi védelem céljából kiadott engedéllyel viheti a tulajdonos mindenhová magával a fegyverét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában