2000 iskolatáska telt meg

2023.08.31. 13:41

Sikerrel zárult az Ökumenikus Segélyszervezet jótékonysági akciója

A nyári szünidő utolsó napján játékos foglalkozásra invitált Országos Segélyközpontjába egy osztálynyi rászoruló gyereket az Ökumenikus Segélyszervezet. Az Iskolakezdés együtt! segélyakció záró rendezvényén, a becsengetés előtti utolsó pillanatokban ők vehették át utolsóként a személyre szóló tanszercsomagokat. Az adományok átadásába bekapcsolódott Wolf Kati énekesnő, aki a kampány arca, Kovács „Koko” István, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete és Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató is.

MW

Kovács „Kokó” István, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete

Forrás: Fekete Dániel / MÖS

Az augusztus közepén meghirdetett Iskolakezdés együtt! segélyakció olyan hazai rászoruló gyermekek támogatását tűzte ki célul, akiknek már az első becsengetés előtt rosszabbak lennének az esélyei társaiknál, mert családjuk nem tudja biztosítani számukra a szükséges iskolaszereket. A jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben talán most minden korábbinál több család várja tele aggodalmakkal az extrakiadásokkal járó iskolakezdés időszakát. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet pénzadománygyűjtő kampánya idején érkezett adományokból összeállított minőségi tanszercsomagok a legszegényebb gyermekeknek számára többet jelentenek egy ajándéknál:

egy jó minőségű tolltartó, füzetcsomag, tornazsák vagy ünneplőruha esélyt kínál arra, hogy ők is büszkén és örömmel ülhessenek be az iskolapadba.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója az idén már 12. alkalommal elindított segélyakció bő két hetét összegezve elmondta, az elmúlt hetekben egymást követték a Segélyszervezet figyelemfelhívó akciói azzal a céllal, hogy minél többen csatlakozzanak az összefogáshoz.

A 1353-as adományvonalra mintegy 50.000 hívás, azaz 25 millió forint érkezett, online pedig 7 millió forintot ajánlottak föl az adományozók.

GÁNCS Kristóf; WOLF Kati; KOVÁCS István
Kovács „Koko” István, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató és Wolf Kati énekes, a kampány arca 
Fotó: Kovács Tamás / Forrás: MTI

Az augusztusi segélyakció mellett az Ökumenikus Segélyszervezet idén is vállalja, hogy a célként kitűzött kétezer gyermek iskolakezdési támogatásához szükséges összegen felül beérkező pénzadományból a szervezet országos intézményhálózatának Kapaszkodó programjaiban részt vevő több ezer diák felzárkózását támogatja egész évben;

rendszeres fejlesztő foglalkozásokat szervezve számukra a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez.

Wolf Kati önkéntes, a kampány arca és Kovács Koko István, a Segélyszervezet jószolgálati nagykövete a kétezredik csomag átadása után köszönetet mondott minden adományozónak, aki a 1353-as adományvonalon, a www.iskolakezdesegyutt.hu weboldalon vagy tárgyi adománnyal segítette a rászoruló gyerekek tanévkezdését az elmúlt hetekben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában