Felsőoktatási együttműködés

2023.08.19. 21:24

Orbán Viktor napzáró találkozón vett részt a Tatár Köztársaság vezetőjével

Orbán Viktor szombat este kétoldalú megbeszélést folytatott Rusztam Minnyihanovval – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Rusztam Minnyihanovot, a Tatár Köztársaság vezetőjét a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 19-én

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

A tárgyaláson elhangzott, hogy az eddig közösen elért eredményekre támaszkodva a lehetséges ágazatokban, például a mezőgazdaságban készek vagyunk folytatni az együttműködést. 

A szankciók, a politikai nehézségek ellenére az Oroszországban jelenlévő magyar cégek keresik tevékenységük bővítési lehetőségeit

– hangzott el.

Orbán Viktor elmondta: igyekszünk kulturális, tudományos, felsőoktatási együttműködésünket is megőrizni; a  Stipendium Hungaricum program keretében továbbra is várjuk a nálunk tanulni szándékozó tatárföldi diákokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában