Kormánytámogatás

2023.08.13. 11:05

Nyitrai Zsolt: eddig mintegy ötezer diabéteszes gyermek vett részt az Erzsébet-táborokban (videó)

A kormány támogatja a cukorbeteg gyermekek nyári táboroztatását, eddig közel ötezer diabéteszes gyermek vett részt az Erzsébet-táborokban – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a közösségi oldalán vasárnap megosztott videóban.

MW

A kormány támogatja a cukorbeteg gyermekek nyári táboroztatását (illusztráció)

Forrás: MTI

Fotó: Katona Tibor

A miniszterelnök főtanácsadója – a táborban lett látogatását követően – arról beszélt, hogy ott a fiatalok biztonságban, szakszerű felügyelet mellett tölthetik nyári szabadidejüket, és ezen idő alatt a szülők is nyugodtan kikapcsolódhatnak.

Magyarországon több mint egymillió cukorbeteg él, közülük pedig közel ötezer gyermek 1-es típusú diabéteszes – közölte Nyitrai Zsolt. Hozzátette, 

idén 21 cukorbeteg szervezet vesz részt a gyermekek táboroztatásában. A cukorbeteg-közösségek számíthatnak a kormány támogatására

 – hangoztatta a miniszterelnöki megbízott.

Vigh-Jámbor Tímea szülő, táboroztató, diabéteszedukátor a videóban elmondta, hogy minden alkalommal nagyon várják a nyári táborokat, hiszen "a hétköznapokból kiszakadva", gyermekeik rengeteg új élménnyel töltődnek fel.

Ugyanakkor szülőként hatalmas segítség, hogy gyermekeink térítésmentesen vehetnek részt egy olyan táborban, ahol szükségleteiknek megfelelően, biztonságos környezet veszi őket körül

 – fűzte hozzá.

Muskát Erika, a Sportos Cukorbetegek Egyesületének elnöke hangsúlyozta, hisznek abban, hogy 1-es típusú diabétesszel is lehet teljes életet élni. A táborokban a fiatalok megtanulhatják, hogy a sportolás és az étkezés miként hat a vércukorszintjükre, "számos élménydús programot kínálunk nekik és az edukációs foglalkozásoknak köszönhetően sokkal önállóbban és magabiztosabban térhetnek vissza a mindennapokba" – fejtette ki az egyesület elnöke.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában