Befolyásos személyiség

2023.08.27. 08:05

Nem csak a konzervatívok figyelnek Tucker Carlson mondanivalójára az Egyesült Államokban

Fekete Rajmund történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója szerint komoly súlya van Tucker Carlson szavának az Egyesült Államokban, hiszen ő gyakorlatilag az utolsó mohikán a klasszikus médiaszemélyiségek között.

MW

Tucker Carlson

Forrás: AFP

Fotó: GIORGIO VIERA

Míg a fősodratú média szinte patás ördögként állítja be Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, az amerikai átlagemberek egyáltalán nem tartják olyan zordnak Magyarországot, mint amilyennek a nyugati sajtó szereti beállítani hazánkat. Ezt példázzák az olyan nemzetközi események, mint a most folyó atlétika világbajnokság, vagy akár a Vadászati Világkiállítás és az Eucharisztikus Kongresszus – magyarázta a Magyar Nemzetnek Fekete Rajmund történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója, aki Tucker Carlson Mandinernek adott interjújára reagált. Az amerikai sztárújságíró szerint rengeteg amerikait inspirál Magyarország.

A szakértő szerint komoly súlya van Tucker Carlson szavának az Egyesült Államokban, hiszen ő gyakorlatilag az utolsó mohikán a klasszikus médiaszemélyiségek között. Azzal, hogy már nem a Fox News-nál készít műsorokat, ahol 3 millióan nézték, hanem az X-re átkeresztelt Twitteren, még szélesebb közönséget érhet el. A legutóbbi, Donald Trumppal készített interjúja például már 258 millió megtekintésnél jár.

Olyan számokat produkál, amit mondjuk a Fox News-nál soha nem tudott volna elérni, bármit is csinál. Tehát egy nagyon fontos és befolyásos konzervatív gondolkodásmódú médiaszemélyiségről van szó, akinek felfigyelnek a hangjára, legyen akár egy vele szimpatizáló, vagy talán nem szimpatizáló személy hallgató

− mutatott rá a szakértő annak jelentőségére, hogy budapesti tartózkodása alatt Carlson mind Orbán Viktort, mind Alekszandar Vucsics szerb elnököt megszólaltatta, így az amerikai közönség is első kézből, torzítatlanul hallgathatja meg a gondolataikat.

A magyar kormányfő és a szerb elnök szinte naponta reflektorfénybe kerülnek a nyugati balliberális médiában, vagy a nyugati politikusok által. 

Ők ketten ugyanis olyan konzervatív nézeteket képviselnek, amelyeket nem szívesen hallanak meg tőlünk nyugatra. Azokban a országokban igyekeznek elnyomni a jobboldali, konzervatív hangokat, és a józan észen alapuló politikai javaslatokat.

Az ukrajnai háborúval és annak amerikai támogatásával kapcsolatban Carlson rámutatott arra az ellentmondásra, hogy míg a szavak szintjén az amerikaiak azért támogatják az ukránokat, hogy a demokráciát védjék, az igazi demokrácia az lenne, ha népszavazást tartanának arról, hogy az emberek ezzel mennyire értenek egyet.

Egyre több olyan hang jelenik meg az Egyesült Államokban is, amely kétségbe vonja azt, hogy ezt a háborút érdemes volna az amerikaiaknak folytatni. A CNN, ami éppen nem éppen a béke pártján áll ebben a háborús időszakban, a legutóbbi közvélemény-kutatása szerint az amerikaiak többsége elítéli az Ukrajnában folyó háborút, az amerikai beavatkozással nem ért egyet, és megvonná a támogatásokat. Ezek már olyan jelek, amik azt mutatják, hogy ott sem feltétlenül örülnek ennek a proxy háborúnak

− emelte ki a szakértő.

Tucker Carlsonnak nem csak a háborúról, de a David Pressman budapesti nagykövetről megfogalmazott véleménye is nagy port kavart. „Ő mégis csak egy médiaszemélyiség, aki a kelleténél eggyel erősebben is fogalmazhat” – mondta el Fekete Rajmund.  

–Azt látjuk sajnos, hogy a jelenlegi amerikai nagykövet sok esetben nem éppen azon munkálkodik, hogy a két ország közti kapcsolatot építse, hanem mintha éket próbálna verni közéjük. Ez nem meglepő fordulat, hiszen emlékezzünk vissza, hogy az előző demokrata elnök, Barack Obama idején is ugyanez volt a helyzet. Akkor volt egy Goodfriendünk, most van egy Pressmanünk, és azt látjuk, hogy egyfajta politikai nyomásgyakorlást próbálnak ránk helyezni a gyermekvédelmi törvénytől kezdve minden olyan döntésünkön át, ami szúrja az Egyesült Államok szemét. Ráadásul Magyarország mégiscsak egy békepárti álláspontot képvisel, miközben látjuk, hogy a demokrata adminisztráció háborúpárti – emelte ki Fekete Rajmund.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában