Elfogadhatatlan

2023.07.10. 06:22

Amíg Magyar Gábor felel a jogállamiság vizsgálatáért, nehezen elképzelhető az objektív jelentés

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója a Magyar Nemzetnek arról beszélt, hogy az Európai Bizottsághoz fordult, amiért a jelentés úgy készült el, hogy érdemben nem konzultáltak jobboldali magyar szereplőkkel, választ azonban nem kapott.

MW

Magyar György (b) és Magyar Gábor ügyvéd Nagy Imre és társai semmisségi igazolása ügyében tartott nyilvános ülésen az V. kerületi Markó utcában 2016. október 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az Európai Bizottság (EB) közel fél év elteltével sem reagált a magyar jobboldali, konzervatív elemzőközpont vezetőinek tiltakozó levelére, amelyben arra hívták fel a figyelmet, hogy a bizottság jogállamisági jelentése rendkívül egyoldalú és elfogult hazánkkal szemben. 

– Hiába jeleztük még februárban a brüsszeli testület felé, hogy érdemben nem konzultáltak jobboldali magyar szereplőkkel, a jelentés mégis így készült el – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Mráz Ágoston Sámuel. A Nézőpont Intézet igazgatója úgy vélte, hogy mindez nem meglepő annak fényében, hogy Magyar Gábor, a jelentés előkészítő delegációjának kapcsolattartója ezer szállal kötődik a baloldalhoz és közismerten mélyen elfogult a jelenlegi kormánnyal szemben. 

Két héttel ezelőtt érdeklődtem az EB magyarországi képviseleténél, hogy miért nem válaszoltak a levelünkre. Miután utánanéztek, kiderült, hogy elküldték Brüsszelbe a levelet, amely valószínűleg Magyar Gábor íróasztalán landolt, ám ő egyszerűen nem reagált rá

– fogalmazott az igazgató. Ennek fényében meglehetősen cinikusnak tűnik – folytatta – hogy a jelentés megjelenése után Magyar Gábor a mi intézetünknek is azt írta e-mailben, hogy köszöni „a nagyszerű együttműködést”. Erre a konzervatív intézetek nevében azt a választ küldtem, hogy szó sem volt együttműködésről, ám Magyar erre a levélre sem válaszolt. A személyes e-mail címére elküldtem a februári levelünket is, amelyre eddig ugyancsak nem válaszolt – fejtette ki Mráz Ágoston Sámuel. 

Amint a Nézőpont Intézet igazgatója rámutatott: amit Brüsszel a jobboldali szereplőkkel folytatott konzultációnak igyekszik beállítani, az pusztán névleges interakció volt. 

Mráz Ágoston Sámuel hangsúlyozta: az egész jogállamisági vizsgálatot komolytalanná teszi, hogy Magyar személyében egy elfogult, előítéletes, a magyar kormánnyal szemben elfogadhatatlan nyilatkozatokat tevő személy vizsgálja a jogállamiságot. 

– Ez a függetlenség szellemével teljesen összeegyeztethetetlen, ezért a februárban kelt levelünkben azt is kértük, hogy váltsák le Magyar Gábort, ne ő foglalkozzon a jogállamiság kérdésével és továbbra is ezt szeretnénk elérni – húzta alá az intézetvezető. 

Magyar Gábor pályájával, ügyeivel a Magyar Nemzet már több terjedelmes írásban is foglalkozott. Ezekből egyértelműen kiderül, hogy a jogász személyében tulajdonképpen a Soros-hálózat egyik tagja került Brüsszelben kulcspozícióba a magyarországi jogállamiság helyzetének megítélése kapcsán. 

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában