botrány

2020.04.29. 19:05

Láng Zsolt: Karácsony kérje ki a budapestiek véleményét

Mielőtt új koncepciót dolgoztatna ki sebességkorlátozásokról.

Minden útszakaszra egyedi elemzést kell készíteni, ki kell kérni a budapestiek véleményét és szakaszonként kell dönteni az esetleges sebességkorlátozásról a Fidesz módosító javaslata szerint, amelyet Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP budapesti frakcióvezetője tárt a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése elé – olvasható a PestiSrácok.hu honlapon megjelent cikkben.

Azt írták: Karácsony Gergely főpolgármester „nagy botrányt kavart” tervezetével, amely az egész városban egységesen 20, 30 és 50 kilométer per órára csökkentené a megengedett legnagyobb sebességet, azaz még a jól védett autópálya-bevezető szakaszokon is „csak döcögni szabadna.”

A cikk szerint a Fidesz egyetért azzal, hogy tenni kell a balesetek ellen, hiszen megengedhetetlenül sok ember hal meg az utakon, „de nem ész nélkül, mint a főpolgármester”.

A közlekedésbiztonsági és forgalomcsillapítási terv a sebességkorlátozásokra vonatkozóan egyedi, útvonal-szakaszonkénti elemzések alapján tegyen intézkedési javaslatokat, átfogó környezetvédelmi, közlekedési, forgalombiztonsági hatástanulmányokra támaszkodjon, mutassa be a budapestieknek a forgalombiztonsági intézkedések okait, célját, hatástanulmányait, ennek alapján kérje ki a budapestiek véleményét, és csak erre alapozva tegyen intézkedési javaslatokat – ismertették a javaslatot.

Hozzátették: Láng Zsolt, a Fidesz-frakció nevében azt is elfogadtatná, hogy a Fővárosi Közgyűlés egyetért azzal, hogy Budapesten a halálos balesetek és a közúti balesetben megsérült vagy elhunyt közlekedők számát radikálisan, lehetőleg nullára kell csökkenteni.

A cikkben kitértek arra is, hogy a frakcióvezető kedden, a „radikális” és egységes sebességcsökkentésről szóló tervek kiszivárgása után közleményt adott ki, amelyben arra szólította fel a főpolgármestert, hogy kérje ki a budapestiek véleményét, mielőtt új koncepciót dolgoztatna ki sebességkorlátozásokról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!