Iskolakezdés

2017.08.31. 16:45

Klebelsberg Központ: rendben megkezdődik a tanév az állami fenntartású iskolákban

Zavartalanul indul a 2017/2018-as tanév az állami fenntartású intézményekben, egy-két kivételtől eltekintve mindenhol birtokba vehetik a felújítási és karbantartási munkák után a teljes iskolaépületet a diákok – közölte a Klebelsberg Központ csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, azokon a helyeken, ahol a tulajdonos önkormányzat által végzett beruházások még nem fejeződtek be, a tankerületi központok mindenhol megszervezik, hogy a diákok zavartalanul tanulhassanak, és minél hamarabb birtokba vehessék a teljes iskolaépületet. A tankerületi központok és az önkormányzatok közötti együttműködés célja, hogy a lehető legjobb körülmények között folytathassák a pedagógusok a diákok nevelését, oktatását – rögzítették.

A közleményben kitértek arra is: a tankerületek elvégezték a szükséges nyári karbantartási, felújítási munkálatokat mintegy 2 milliárd forint értékben. Ott, ahol erre szükség volt, iskolabútorokat és egyéb eszközöket is beszereztek további 500 millió forintért.

Kiemelték: a Klebelsberg Központ elkötelezett annak érdekében, hogy minden állami fenntartású köznevelési intézményben megfelelő körülmények várják a diákokat és a pedagógusokat. A 2017/2018-as tanév biztonságos lebonyolításához szükséges forrás a fenntartók rendelkezésére áll.

Jelezték: a tankerületi központok, együttműködve a helyi önkormányzatokkal, minden felmerülő problémára azonnal megkeresik a lehető legjobb megoldást. „A Klebelsberg Központ hisz abban, hogy a célt, a minőségi oktatás megteremtését csak minden érdekelt közös erőfeszítésével érhetjük el, ezért mindenkire partnerként tekint, aki az oktatás ügyéért tenni akar” – fogalmaztak a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!