Megengedhetetlen cinizmus

2017.08.22. 10:39

Fidesz: tájékoztatni kell a nyugdíjasokat Vona Gábor szavairól

A Fidesz azért indít tájékoztató kampányt a nyugdíjasok informálására Vona Gábor, a Jobbik elnökének szavairól, mert egy politikus nem engedheti meg magának, hogy kiszemeljen egy csoportot, és azokat megsértse – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Hozzátette, ha egy politikus mégis megsért egy csoportot, akkor bocsánatot kell kérnie. Egy hónapja várjuk azt, hogy ezt Vona Gábor megtegye. Nem volt rá hajlandó, sőt rátett még néhány lapáttal – jegyezte meg Hidvéghi Balázs.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján korábban azt mondta, Vona Gábort már többször felszólították, kérjen bocsánatot azoktól, akiknek az önbecsülésébe gázolt a szavaival, de erre a Jobbik elnöke nem volt hajlandó annak ellenére sem, hogy nyugdíjas szervezetek is ezt kérték tőle.

Egy hónapja várunk a bocsánatkérésre, azonban nem várhatunk tovább. Az a véleményünk, tájékoztatni kell az embereket arról, mi hangzott el, miket mondott a Jobbik elnöke – mondta Hidvéghi Balázs. Hozzátette: Vona Gábor szavai megengedhetetlen, cinikus, sértő kijelentések.

„Senki nem veheti magának a bátorságot arra, hogy így beszéljen a magyar nyugdíjasokról”

- tette hozzá.

Elmondta: a következő napokban telefonon és e-mailben keresik meg azokat, akik korábban már felhatalmazást adtak a Fidesz-Magyar Polgári Szövetségnek a kapcsolattartásra, például egy korábbi aláírásgyűjtő akció során. A kommunikációs igazgató szerint a kampány hétfőn indult és várhatóan 7-10 napig tart majd, az akció után tudnak tájékoztatást adni arról, hány embert értek el.

Hidvéghi Balázs elmondta azt is, „ismételgetheti” Vona Gábor magának, hogy nincs miért bocsánatot kérnie, de felmérések szerint az emberek négyötöde sértőnek és gúnyosnak találta a Jobbik-elnök szavait, több mint kétharmaduk pedig szükségesnek tartja a bocsánatkérést.

Vona Gábor egy júliusi Facebook-bejegyzésében amellett, hogy üdvözölte azokat a nyugdíjasokat, akik képesek függetleníteni magukat „a politika manipulációjától”, két incidensre hívta fel a figyelmet, és úgy fogalmazott: a nemzeti ünnepeken rendszeres esemény, hogy

„hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!