Cosa Nostra

2017.07.19. 11:34

Több tucat maffiózót vettek őrizetbe Szicílián

A szicíliai maffia, a Cosa Nostra 34 tagját vették őrizetbe Paolo Borsellino maffiaellenes ügyész meggyilkolásának 25. évfordulóján – tudatta szerdán az olasz rendőrség.

A művelet során a Cosa Nostra Brancaccio klánjának tagjaitól mintegy 60 millió euró értékben (18,3 milliárd forint) foglaltak le különféle vagyontárgyakat, ingatlanokat, készpénzt és vállalkozásokat. A bűnözők nemcsak Szicíliában, de Olaszország több részén is tevékenykedtek, voltak érdekeltségeik Toszkánában is.

Palermo szerdán a maffiaellenes küzdelem egyik legsötétebb időszakára emlékezett. A maffia 25 évvel ezelőtt ezen a napon ölte meg pokolgéppel az olasz szervezett bűnözés ügyeiben nyomozó Paolo Borsellino ügyészt. A Cosa Nostra alig két hónappal korábban végzett Borsellino munkatársával és barátjával, Giovanni Falconéval, aki szintén számos maffiózót juttatott rács mögé. Palermo nemzetközi repülőtere ma kettejük nevét viseli.

Címkék#ügyész

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!