Bulvár-celeb

2023.11.15. 05:55

Ez a teszt megmutatja, meddig fogsz élni

Bárki kipróbálhatja, de azért persze nem érdemes teljesen komolyan venni.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: s8

A teszt az Európai Kardiológiai Társaság jövőbeli élettartamot vizsgáló tanulmányából származik – szúrta ki a Ladbible cikkét a life.hu.

Csupán néhány lépésből áll, alig pár percet vesz igénybe és semmilyen előkészületre nincs szükség hozzá. Fontos azonban tudni, hogy ez a teszt az 50 és 80 év közöttieket célozza meg, a fiataloknak valószínűleg sokkal jobb eredményük lesz.

Először tehát le kell ülni törökülésben a padlóra úgy, hogy minél nagyobb tér maradjon körülöttünk. Ez az alapállás, 10 pontról indulunk.

Ezután meg kell próbálni felállni ebből a testhelyzetből úgy, hogy se a kar, se a térd, se a lábszár alsó részével ne segítsük magunkat. Minden egyes segítség egy pontlevonást jelent.

Miután felálltunk, máris megvan a végeredmény, ha kivonjuk 10-ből azt a számot, ahány segítséget igénybe vettünk.

A tanulmány szerint akinek 3 és 0 pont közötti az eredménye, hatszor nagyobb valószínűséggel hal meg a következő hat évben, mint az, akinek több pontja lett. Viszont akinek 8 alatt van a pontszáma, mindenképp veszélyeztetett. Az ideális eredmény 8 felett van és az izomerőt méri, illetve azt, hogy mennyire tudja az ember megőrizni az egyensúlyérzékét, ugyanis 50 és 80 éves kor között az esések jelentik az egyik legnagyobb veszélyt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!