Bulvár-celeb

2021.08.09. 05:50

Olyannyira megbocsátottak annak, aki a lányuk halálát okozta, hogy befogadták a házukba

Gyűlölhetné a lánya halálát okozó sofőrt, de ehelyett inkább befogadta az otthonába egy angol házaspár. Úgy vélik, segíteniük kell azon a férfin, aki miatt örökre megváltozott az életük. Most már rá is saját gyermekükként tekintenek.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Maria 2017-ben ünnepelte volna a 24. születésnapját, ám néhány nappal a nagy esemény előtt elragadta a halál. A tragédia okozója az a Nick Hay, aki immár évek óta a gyászoló család házában éli mindennapjait, mi több, még áldozata szobáját is megkapta. Elizabeth és Fernando Jimenez ugyanis megbocsátott a férfinek – írja a The Sun nyomán a borsonline.hu.

A tragikus éjszakán Nick meghozta élete legrosszabb döntését. Mivel a barátnője, Maria túl sokatt ivott, a lány helyett inkább ő ült a volán mögé. Éppen London délnyugati részén jártak, amikor elérték a 110 km/órás sebességet.

A megengedett sebességet ezzel jócskán túllépték, ráadásul megcsúsztak, és két sávot is átvágtak. Nekiszaladtak egy épületnek, így végül az autó felborult. Maria nem használta a biztonsági övet, így esélye sem volt a túlélésre.

A rendőrség álláspontja szerint felelős viselkedés esetén a tragédia elkerülhető lett volna.

A fiatal lány szülei a Mirrornak nyilatkoztak a fájdalmukról. Fernando, aki a helyi közösség lelkésze a földre rogyott, amikor az egyenruhások becsengettek a házába, majd közölték vele a hírt: gyermeke nincs többé. Percekkel később értesítette a feleségét és a teljes rokonságot. Még aznap összegyűltek, hogy együtt sirassák a mindenki által szeretett Mariát. A tiszteletes és felesége azonban nem csupán a lányára gondolt.

Hirtelen az jutott az eszembe, hogy vajon mit érezhet most Nick, és ki áll mellette a rendőrségen. A szülei Szingapúrban élnek, ezért ők nem lehetnek a támaszai. Jó fiú ő, és biztos, hogy őt is megviselték a történtek – mondta a lányát gyászoló anya, Elizabeth.

Nickkel még sosem találkoztam korábban. Jól tudom, hogy a legtöbben haragudnának rá a helyemben, és gyűlölnék őt, de én inkább aggodalmat éreztem iránta. Szerettem volna mellette lenni a nehéz percekben.

Soha nem felejti el a pillanatot, amikor meghívásuknak eleget téve Nick belépett a nappalijukba, és azonnal Fernandóhoz lépett. Megölelte a gyászoló apát és bocsánatot kért tőle. Megölelték egymást, majd a lelkész megszólalt: Megbocsátok, fiam!

Ami ezután történt, igazán megható. Fernando javaslatára Nick családtaggá vált.

Ha ragaszkodnék a gyűlölethez, az engem is felemésztene. Úgy döntöttem, hogy inkább szeretni fogom

– mondta az apa. Amikor kiderült, hogy a fiú nem kerülheti el a büntetőeljárást, ráadásul lakhatása sincs, megkérték, hogy velük éljen a továbbiakban.

Nem sokkal később Nick beismerte a bűnösségét és öt évre ítélték. A fogadott szülei rendszeresen látogatták a börtönben. 3 és fél év múlva jó magaviselete miatt kedvezménnyel szabadult. A hatóság azonnal a reptérre szállította, hogy mihamarabb visszatérjen a hazájába. A férfi azóta megnősült és gyermeke is született. A mai napig tartja a kapcsolatot Maria szüleivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!