alaposan illusztrálták is

2021.04.23. 18:01

Elképesztő! Gyerekek kezébe került egy szexuális aberrációkat népszerűsítő brosúra

Akár 10-12 éves gyerekek kezébe kerülhetett a szexuális oktatással foglalkozó szervezet tájékoztatója. A képekkel tűzdelt írás arról szól, hogy milyen a szex a transzneműek körében, és kitér többek között az öklözésre, valamint az anális szexre.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

A svédországi Umeå-ban történt a megdöbbentő eset, egy iskolában, ahol az iskolaorvos váróteremében tették ki a szexuális oktatással foglalkozó szervezet, az RFSU (Riksförbundet för sexuell upplysning) tájékoztatóját. A diákok minden gond nélkül beleolvashattak, amíg vártak a vizsgálatokra, konzultációkra, és ez nagy felháborodást keltett a közösségben – írja a v4na hírügynökség.

A tájékoztató grafikus ábrázolásokkal van tarkítva a leírások mellett, így a gyerekek nem csak olvashattak a transznemű szexről, hanem láthatták is azt. Ezen kívül arról írnak a dokumentumban, hogy az anális szex nemileg semlegesebb aktus, mint a vaginális szex, és az olvasókat arra figyelmeztetik, hogy legyenek óvatosak az öklözésnél, és használjanak sok síkosítót.

Az Aftonbladet megkereste az ügyben az iskola igazgatóját. Katarina Lundqvist elmondása szerint nem tudott róla, hogy egy ilyen brosúra van a váróban, mert nem néz át minden anyagot. Arra sem tudott választ adni, hogyan kerülhetett be az iskolába egy ilyen tájékoztató, ráadásul az egészségügyi váróba, ahol nincsenek felnőttek.

Amikor az igazgatónak felolvastak részleteket a brosúrából, akkor elismerte, hogy az valóban nem való fiatal diákoknak, a felnőtteknek azonban szerinte hasznos lehet.

Katarina Lundqvist végül azt mondta, hogy alaposan át fogja vizsgálni az ügyet, és beszélni fog az iskola egészségügyi dolgozóival is.

Azt egyébként az RFSU nemzeti dolgokkal foglalkozó egységének a helyettes vezetője is elmondta, hogy a tájékoztatót nem iskolákba, diákoknak szánták, hanem a transznemű embereknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!