Adomány

2024.05.21. 10:52

Menhelyi kutyusoknak gyűjtöttek a jókais diákok

Adományokat gyűjtöttek a komáromi Jókai Mór Gimnázium tanulói a menhelyi állatoknak. Az önkénteseket Ringó, egy gazdikereső eb is elkísérte az intézménybe.

A Rex Komáromi Állatvédő Egyesület Facebook oldalán írt arról, hogy adományt gyűjtöttek számukra a jókais gimnazisták. A fiatalok a diáknapjuk alkalmával gondoltak a menhelyi kutyákra.

A menhelyi kutyák nevében Ringó vette át az adományokat
A menhelyi kutyák nevében Ringó vette át az adományokat
Fotó: Rex Komáromi Állatvédő Egyesület / Forrás: Facebook

Az intézményben az egyik kutya, Ringó is ellátogatott a rexesekkel, aki nagyon jól viselkedett. Örült a gyerekek szeretetének és a lehető legtöbb jutalomfalatot és simogatást is begyűjtötte.

Ringó egyébként azóta is gazdikereső, már több mint egy éve lakik a menhelyen. Koppánymonostoron bukkantak rá, hatalmas láncot húzott maga után, pedig a kutyákat tilos láncon tartani. Ringó barátságos, szeret futkározni a társaival, nőstény állatokkal jó kapcsolatot ápol. Szépen sétál pórázon, az autó hátsó ülésén nyugodtan utazik. Körülbelül 16 kilogrammot nyom, négy év körüli ivartalanított kan.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában