svájcban gyógyulna

2020.01.22. 12:19

Parkinson-kórban szenved Ozzy Osbourne

A Black Sabbath egykori vezető énekese szerdán az amerikai ABC televíziónak adott interjúban tárta fel betegségét.

(FILES) In this file photo taken on October 30, 2009, Ozzy Osbourne speaks at the 25th Anniversary Rock & Roll Hall of Fame Concert at Madison Square Garden in New York City. - Ozzy Osbourne revealed on US morning television show "Good Morning America" that he has been diagnosed with Parkinson's disease during an interview released on January 21, 2020. (Photo by Bryan Bedder / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Bryan Bedder

A 71 éves rocklegenda elmondta: a betegséget tavaly áprilisban diagnosztizálták nála, s mára már annyira elhatalmasodott rajta, hogy már nem is tudja palástolni a remegését és a fájdalmait. Hozzáfűzte: Svájcba készül kezelésre.

A brit születésű, de az Egyesült Államokban élő sztár elmondta, hogy a tavalyi éve folyamatos fájdalmakkal telt. Mint fogalmazott, ez volt élete „legnyomorúságosabb szakasza”. Hozzátette: a karja és a lába most is szinte teljesen érzéketlen.

Osbourne sokakat meglepő részletességgel számolt be egészségi állapotáról. Elmesélte, hogy

tavaly áprilisban kezdődött minden, amikor elesett, ezt követően pedig meg kellett operálni.

Szerinte az orvosok sem biztosak abban, hogy az esés vagy a műtét váltotta-e ki a Parkinson-kórt. Hangsúlyozta:

azért osztja meg a vele történteket, mert – elsősorban az online térben – az terjedt el, hogy a halálos ágyán fekszik, és most lelkiismeretfurdalása van, mert nem volt őszinte a rajongóival.

„Szörnyű kihívás volt számunkra, műtétet kellett végrehajtani a nyakamon, ahol minden ideg roncsolódott. Akkor jöttem rá, hogy egy enyhe formájú....” – mondta a sztár, de könnybe lábadt a szeme, elcsuklott a hangja, és a mondatot a felesége, Sharon Osbourne fejezte be. Ő mondta el, hogy a rocker a Parkinson-kór egyik enyhébb típusában szenved.

Az Osbourne-házaspár elmondta azt is, hogy mivel az Egyesült Államokban már a kúra minden lehetőségét kimerítették, áprilisban Svájcba utaznak orvosi konzultációra és azt követő kezelésre.

A Parkinson-kór neurodegeneratív betegség, amely jelenleg nem gyógyítható. A gyógyszerek csak lassítják a folyamatot, de nem orvosolják a kórt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!